С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Във Франция ще се появят "винари на повикване"

Бакхус
20 Август 2010, 16:50
Share Tweet Pin it Share

Почитателите на виното във Франция много скоро ще получат възможност да участват в дегустации, без да напускат домовете си. Това ще стане благодарение на нов вид услуга, наречена "Винари на повикване" (Vignerons a la Maison), която трябва да се появи в страната през септември. Идеята е винопроизводителите да посещават домовете на заинтересувани от продукцията им хора, за да ги запознаят отблизо със своя асортимент от вина.

Авторът на концепцията, Филип Казек, се надява по този начин не само да засили поспадналия покрай кризата потребителски интерес към виното, но и да даде шанс на независими поризводители да влязат в директен контакт с потенциални клиенти.

"Потребителите ще могат да се регистрират на специален сайт, където да попълнят данните си и да изредят сортовете вина, от които се интересуват. Винарите пък ще обявяват маршрутите, по които ще пътуват на отиване или на връщане от винени изложения и други подобни събития. Въз основа на цялата тази информация ще можем лесно да организираме срещи между едните и другите", обяснява Казек.

Услугата ще бъде безплатна за дегустиращите, които също така няма да бъдат задължени да купуват вина след дегустацията. Единственото условие е на всяка дегустация да присъстват най-малко четирима души. Винарите обаче ще трябва да платят малка такса, за да участват.

Очаква се първоначално услугата да влючва около двайсетина винара, но Казек се надява броят им да се увеличи до цели 400 преди края на годината.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »