С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Град Коняк събра над 70 хил. евро от търг на уникални напитки

Бакхус
18 Септември 2010, 13:30
Share Tweet Pin it Share

Единствени по рода си коняци бяха разпродадени за над 70 хил. евро на благотворителен търг, провел се на 16 септември в едноименния им френски град, предаде изданието Harper's wine and spirit. Петото по ред издание на аукциона Part des Anges (или "Дялът на ангелите", нарицателно име за двата процента коняк, които се изпаряват от бъчвите всяка година), привлече над 600 гости, които наддаваха за общо 24 специално селектирани коняка от лимитирани серии.

Сред тях беше Coupe Shanghai на Rémy Martin, продаден за 32 хил. евро, колекция от три отлежали бутилки от Frapin Cognac, чиято окончателна цена достигна 15 500 евро, както и коняк Edition Exceptionnelle Borderies на Martell за 11 700 евро.
 
Парите от търга ще бъдат предоставени на Institut de France, както и на местна благотворителна организация.

Миналогодишното издание на Part des Anges събра общо 47 700 евро, с чиято помощ Institut de France реновира три картини в историческия замък на Шантили.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »