Началото на неговата продажба, празнувано почти по цял свят, в София беше официално отбелязано с дегустация, организирана от Френско-българската търговска камара.
Гостите имаха удоволствието да дегустират лекото и плодово Шато дьо Пизе, а официалната наздравица беше вдигната от Негово Превъзходителство г-н Филип Отие - новия посланик на Франция и специален гост на събитието.
Вината Божоле се произвеждат само от сорта гаме, а гроздоберът се извършва задължително на ръка. От 1985 г. насам официално, представянето му става в третия четвъртък на ноември. Първоначално във Франция, бързо след това - в цял свят, а през последните години - и в България.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
.
00, 06, 10 Декември 2010, 00:06
2009 според мен бе по-добро