С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Андрю Лойд Уебър ще продава вината си на азиатски ценители

Бакхус
09 Декември 2010, 17:36
Share Tweet Pin it Share

Британският композитор Андрю Лойд Уебър планира да разпродаде част от внушителната си колекция от престижни вина на азиатски ценители с помощта на аукционната къща "Сотбис", предаде Ройтерс. Вината, които са 748 на брой и чиято обща цена надминава 4 млн. долара, ще бъдат представени в хода на аукцион в Хонконг. Събитието е насрочено за 22 януари 2011 г.

Повечето от вината, предназначени за търга, са френски и идват директно от специалните изби в британското имение от 16 в. на известния композитор. Сред тях има 21 каси "Шато Мутон Ротшилд" от 2005 г., 10 каси "Шато Лафит" 2005 г. и два магнума "Домен дьо ла Романе Конти", всеки от които струва около 25 хил. долара.

"Радвам се, че "Сотбис" ще отведат част от безценната ми колекция в Азия, особено имайки предвид, че именно там днес са концентрирани немалко истински познавачи на добрите вина", коментира Уебър.

През последните години богатите в редица азиатски страни и най-вече Китай проявяват все по-голям интерес предимно към френски вина, в резултат на което континентът води по рекордно-високи продажби на ценни вина. Тазгодишните приходи на "Сотбис" от аукциони в Хонконг например достигнаха 52.4 млн. долара - почти четири пъти повече в сравнение с миналата година. От аукционната къща очакват повишен интерес и към вината от колекцията на Уебър - и не само заради неговата известност.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »