С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Винaperitivo

Бакхус
21 Юли 2011, 18:56
Share Tweet Pin it Share

Свежо-горчиво Campari с портокалов сок. Вермутено Негрони. Искрящо-цитрусов Aperol със сода. Една от най-приятните италиански питейни традиции открай време е вечерното aperitivo, лежерното питие, отделящо работния ден от вечерните часове. Напоследък това питие все по-често се оказва вино - особено през горещите месеци поръчките за алкохолни коктейли из италианските барове намаляват за сметка на свежи и леки вина като просеко и розе.

Тази тенденция започна да си проправя път и у нас. Пример за което е лятното начинание на избата Bessa Valley, озаглавено Enira Relax Hour. Идеята на винарната, която отскоро пусна на пазара първото си розе, е да оживи редица софийски заведения с винен аперитив в следработните часове. Отсега и до края на август, между 18 ч и 20 ч всеки работен ден популярни места като Toba&co, One more bar и К.Е.В.А. ще допълват всяка поръчана чаша Enira Rose 2010 с втора безплатна.


Enira Relax Hour ще настъпва всеки работен ден в общо осем столични заведения - Toba&Co, Oscar, Beso, One more bar, К.Е.В.А., Face, Къщата с часовника, Planet


 
Следработни аперитиви могат да се открият и в още някои софийски заведения. Инициативата този път принадлежи на бар Memento и се нарича подобаващо Aperitivo*. В нея участват и By the Way, Culture Beat,Motto, Local, Brasserie, Park Bar, Bar Me, Black Label и Taba&co. Всеки четвъртък между 18 ч и 21 ч аперитивите в тези заведения са съчетани с музика и леки закуски.




Share Tweet Pin it Share

Реклама »