С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Журналисти избраха име за новите вина на "Черноморско злато"

Бакхус
18 Октомври 2011, 12:19
Share Tweet Pin it Share

"Солени хълмове" е името, което ще носи нова серия вина на избата "Черноморско злато", произведени в микровинарната й. Наименованието им беше предмет на журналистически конкурс, победител в който стана Ясен Захариев от екипа на DiVino. На второ място се нареди Николай Москов от в. "24 часа" с предложението "Анхиало голд", а на трето - Лиляна Мирчева от в. "Класа" и Малина Дачева от www.expert.bg с името "Аглея".

Общо 50 предложения за новите вина през последните седмици разгледа журито на винарната начело с изпълнителния й директор Йордан Панайотов. Наградите за победителите бяха раздадени на специално събитие в хотел "Феста София" в края на миналата седмица. В хода на вечерта гостите подбраха и първото Коледно вино на "Черноморско злато", реколта 2009, което ще се появи на пазара преди празниците.

За Коледа почитател на поморийските вина на избата ще може да получи 20 кашона от тях - такава е наградата в новата игра на Феста Холдинг (част от бизнеса на която е "Черноморско злато") по случай 20-годишнината си. Онлайн-играта започна на 17 октомври и целта й е да се подбере най-учачното съчетание между конкретно вино на "Черноморско злато" и меню, предложено от ресторант "Феста София". Повече подробности - на www.festa.bg/20years.


Винарната "Черноморско злато" е част от винения бизнес на Феста холдинг. Производствената база в Поморие произвежда вина, ракии и винено бренди от 600 хектара лозя с висококачествени сортове грозде, управлявани от дружество "Южно вино". Компанията притежава и активно развива 49 търговски марки. Най-голямата гордост на "Черноморско злато" АД е избата за микровинификация, която се намира на територията на винарната.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    07, 38, 29 Юни 2013, 07:38

    едно време беше един от най-добрите винпроми !сега не е така !

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    !
  • Profile preview
    dragoshinov
    20, 50, 19 Октомври 2011, 20:50

    Защо за толкова години никой не разбра,че само този, който е създал дадено вино има право да му даде име!
    Защо най различни хора обират лаврите и смятат, че имат право да слагат етикет на нещо, напълно непонятно за тях!

    !

Реклама »