С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бордо вече се бори и с фалшификати от Китай

Бакхус
07 Декември 2011, 14:38
Share Tweet Pin it Share

Усиленият интерес на Китай към класическите вина на Франция премина във следващата си, някак логична за тази необятна страна, фаза: фалшификатите. При желание, на китайския пазар могат да се открият "бисери" като Graves Pomerol, Château Margot и Chatreal Latour, Bordeaux. Проблемът за производителите от Бордо не е само злоупотребата с името на емблематичния район, а фактът, че търговските споразумения между ЕС и Китай нямат клауза за защита на имена на апелации, коментира сп. Wine Spectator. По този начин тези фалшификати е трудно да бъдат спряни, тъй като технически погледнато техните имена са подобни на оригиналните, на принципа на Adidas и Adibas. миналата година китайските потребители са купили 42 млн. бутилки вино от Бордо, но според Асоциацията на винарите от френския регион CIVB, на практика закупените вина са били повече - просто част от тях са били китайско производство.

Асоциацията се надява да извоюва защитено географско указание за вината си през 2012 г. Междувременно CIVB и Китай са подписали споразумение за сътрудничество, включващо обучителни винени курсове за представители на китайските власти и инспектори. "По този начин хората ще са по-информирани и като видят шампанско с произход Бордо, ще знаят, че е фалшиво", коментираха от CIVB.

Обучените инспектори ще разполагат и със специално електронно приложение, SmartBordeaux, което ще им позволява бързо да определят автентичността на винените етикети.

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
 • Anonymous
  автор
  05, 21, 02 Април 2013, 05:21

  Вината бордо намират все по-малък пазар по света, поради голямата конкуренция на Южна Африка, Австралия и Калифорния. Те правят вина с подобно качество, но цената е по-атрактивна. Сега спасение за бордо се очаква да е Китай, но конкуренцията не спи ...

  !
 • Profile preview
  КМЕТ В СЯНКА
  04, 56, 02 Април 2013, 04:56

  няма оправия

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

  !
 • Profile preview
  Нефертити
  22, 03, 10 Март 2013, 22:03

  Аз се чудех откъде се е навъдило това евтино френско вино ... А тя каква била работата ...

  Предразсъдъците са за ограничените.

  !
 • Profile preview
  Нефертити
  10, 22, 10 Февруари 2013, 10:22

  И те ли???

  Предразсъдъците са за ограничените.

  !

Реклама »