С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Банкси отново се захвана с Роналд Макдоналд

Бакхус
18 Октомври 2013, 14:26
Share Tweet Pin it Share

Говори ли се за популярни лога и емблеми, гигантското М на Макдоналдс обикновено се споменава като пример за добре свършена работа. Толкова е разпознаваемо, че преди години на концерт на U2 беше достатъчно да се появи само едната дъга, за да е ясно за какво става дума. Не може да се каже същото за талисмана на корпорацията клоуна Роналд. Той доста прилича на излязъл от въображението на Стивън Кинг и не един и двама съвременни художници са го използвали като символ на зловещото и макабреното в човешката психика или като емблема на съвременната потребителска култура.

Една от последните работи на Банкси е статуя на Роналд, чиито обувки лъска истинско момче. Всеки ден по обяд композицията застава пред различно заведение на веригата.

Композицията е част от проекта на Банкси "По-добре вън, отколкото вътре", който се провежда в Ню Йорк.

Работите на Банкси достигат рекордно високи нива по аукционите, той е сред най-скъпо платените съвременни автори, но по-рано този месец разпродаде свои творби по улиците на Ню Йорк срещу 60 долара за авторски отпечатък.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »