С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Широко затворени очи

Бакхус
10 Декември 2013, 14:32
Share Tweet Pin it Share

Напоследък света на изисканата кухня експериментира не толкова с нови продукти и техники, колкото с възприятията на публиката, досега недосегаема в ролята си на консуматор и съдник.

Наскоро нюйоркски ресторант направи бум като започна да организира вечери, в които храната се приема в абсолютна тишина.

Родният ресторант "Таланти", единствен по рода си, управляван от студенти, предлага друго - вечеря на тъмно.

В няколко вечери през декември студентите на Кулинарна Академия HRC ще въвличат гостите на ресторант "Таланти" в приключение. Храната ще се поднася в пълна тъмнина. Клиентите ще я оценяват, осланяйки се на всички други сетива, но не и на очите си. В 3 поредни съботни вечери на "Вечеря на Тъмно" гостите имат възможността да опитат и усетят по нов начин кулинарните творения на бъдещите шеф-готвачи, както и десертите на известния сладкар и шоколатиер шеф Ради Стамболов.

Находчивата акция е в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи", българското училище за кучета водачи на незрящи и тяхната кампания "Отвори очи" за реализиране на гарантирания по закон свободен достъп до обществени места на незрящи с кучета водачи, който все още не е факт на много места.

Първата "Вечеря на Тъмно" бе на 7-ми декември в академичния ресторант. За вечерта на иновативното за България събитие, светлините в залите на ресторанта бяха изгасени, а очите на гостите бяха допълнително покрити, за да е сигурно, че вечерята е в абсолютна тъмнина.

Целта на Ресторант "Таланти", който се стреми винаги да е в центъра на кулинарните иновации в София, е да се провокират сетивата и да се оцени максимума от вкусовите качества на храната. Като част от този замисъл, 4-степенното меню за вечерята се държеше в тайна до края на вечерта, включително и шоколадовите изкушения, подготвени от шеф Ради Стамболов.

 

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 52, 03 Януари 2014, 22:52

    Тъмного ми изглежда страшно, може да пропуснат да ти сервират вечерята :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    runic
    15, 09, 26 Декември 2013, 15:09

    "единствен по рода си" - което не е вярно! Във Варна има подобен ресторант от една година. MU Fusion - предлага вечеря на тъмно.

    ! Оценка
        +2

Реклама »