С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Винените тенденции за 2014

Бакхус
09 Януари 2014, 16:36
Share Tweet Pin it Share

Каква винена година ни очаква? Ще осъмне ли светът в края на годината жаден за вино? Как социалните мрежи ще променят нагласите на потребителите? В ролята на врачката с кристалното кълбо влиза Тайлър Колман, автор на The Wine Searcher.

Още вино, моля

Анализ на Морган и Стенли от края на 2013 прогнозира, че на света ще му свърши виното. Експерти от винената и лозарската индустрия излагаха аргументи против, но прогнозата обиколи световните медии и накара хора, които обикновено не говорят за вино, да обсъждат предполагаемия дефицит и... да се запасяват с вино. Което, на свой ред, може да доведе наистина до дефицит.

Фалшификациите
След процеса срещу прочутия винен фалшификатор Руди Курниаван, водещите производители в бранша удвоиха усилията си да се предпазят от фалшификати и още по-строго да водят опис на продукцията. Щатите може вече да не са толкова привлекателен терен за фалшификаторите на редки и скъпи бутилки, но Китай се очертава да е новият рай за винени измами.

Сомелиерите-звезди
Преди десетилетие критиците владееха света на виното и движеха пазарите. Днес тази роля се играе от сомелиерите, особено в Америка. Новите медии спомагат за този феномен, но също така дават трибуна и на други гласове.

Мехурчета, мехурчета
Интересът към пенливите вина е толкова голям, че това дава възможност и на не толкова популярни изби да се развиват. Наред с цените на утвърдените марки, тласкани нагоре от клиентите и сомелиерите, расте и интересът към нови и изгряващи винени региони.

Онлайн
Мнозина производители са наясно, че трябва да присъстват онлайн и да влязат в смартфоните на клиентите си. Вече има приложения, които помагат на производителите да следят по-добре движението и предпочитанията на клиентите си.
 

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 24, 14 Януари 2014, 23:24

    Наздраве! :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 18, 11 Януари 2014, 20:18

    "Анализ на Морган и Стенли от края на 2013 прогнозира, че на света ще му свърши виното."
    Кога? След 1000 години? В такъв случай не ми дреме. :]]

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    izabell
    17, 05, 09 Януари 2014, 17:05

    За Бионсе не съм съгласна.Мисията и се провали,за другото да.

    ! Оценка
    -3

Реклама »