Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

Супермаркет спира да продава шоколадчета край касите

Бакхус
28 Януари 2014, 15:48
Share Tweet Pin it Share

Търговската верига Лидл е забранила продажбата на сладки неща край касите във всичките си 600 магазина на територията на Обединеното кралство. Стъпката е предприета след анкетиране на родителите, подложени на мрънкане от потомците - пише Guardian.

Изследване на потребителските нагласи, проведено от Лидл, установило, че седем на всеки 10 клиенти предпочитат около касите да се продават несладки, полезни неща, вместо дъвки, бонбони и вафли. 68% от родителите признават, че децата им мрънкат от тях десертчета, докато чакат на касите, а 66% признават, че се поддават на натиска и купуват.

В анкета, проведена от Guardian, 82% от читателите гласуват "за" премахването на сладките неща от коридорите с рафтове край касите.

Лидл са първият супермаркет, който се решава на такава стъпка.

Рони Готшлих, управляващ директор на веригата за Англия, казва: "Ние знаем колко е трудно понякога да устоиш на мрънкането, затова махайки сладките неща от рафтовете край касите, улесняваме родителите да възнаградят децата си с нещо здравословно.

Забраната идва след като Националния форум по затлъстяването докладва, че до 2050 г. половината население на Острова ще страда от затлъстяване.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
 • Profile preview
  izabell
  22, 37, 03 Февруари 2014, 22:37

  Жалко щото винаги си купувам нещо сладко в последния момент:)

  ! Оценка
  -1
 • Profile preview
  КМЕТ В СЯНКА
  16, 01, 01 Февруари 2014, 16:01

  лоша практика

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

  ! Оценка
      +2
 • Profile preview
  BarBQ
  18, 31, 28 Януари 2014, 18:31

  То такива "вредни" неща да не само по касите? Купувачите и малките вече са си ги набавили от рафтовете, а като стигнат до касата просто взимат още от тях. И съм го правил, и съм бил свидетел. xD

  ! Оценка
  -1    +2

Реклама »