С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Нещо като нож, нещо като компютър

Бакхус
31 Януари 2014, 10:39
Share Tweet Pin it Share

След изнамирането на "умните" печки, снабдени с компютър, дойде ред и на умния нож.

Лезвието на Smart Knife, конструиран от корейския дизайнер Йеон Чанг, показва хранителната стойност на всеки резен. Нещо повече - то има способността да увеличава трайността на продуктите, като ги обогатява с етилен, който блокира отрицателните йони.

Ножът е разработен за Electrolux Design Lab и е един от фантасмагоричните иновативни продукти, показани на последното изложение на компанията. Макар да не е сред финалистите, донякъде и заради ръбатия си робокопски дизайн, ножът адресира важни теми от всекидневието като хранителна стойност и разхищение на храна.

В сравнение с приложенията за мобилни телефони, той със сигурност би бил по-лесния начин човек да изчисли калориите на храната в чинията си - просто като прокара острието на умния нож през вратната пържола. Той би вършил работа и когато сме се полакомили и сме нарязали твърде много салата - да я оставим в хладилника за още ден или два.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    zlatko75
    09, 43, 07 Март 2014, 09:43

    Този продукт вече се продава в онлайн магазина http://backstreet.bg/

    http://bereader.se/lasglasogon

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    11, 14, 31 Януари 2014, 11:14

    Дизайн - готин, разхищението на храна и хранителната стойност и сам мога да си ги определя. :)

    ! Оценка
        +2

Реклама »