С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

България плахо се завръща на британския винен пазар

Бакхус
05 Февруари 2014, 14:15
Share Tweet Pin it Share

Фиона Бекет, сътрудник на "Гардиън" , "Декантер" и други издания, започва статията си, посветена на българските вина, със спомени от 70-те, когато по думите й:  "почти за всички ни те бяха основното червено вино. Българското каберне беше на нивото на бордото. Какво се случи, че започнахме все по-рядко да го срещаме?"

Според нея българският експорт е бил заменен от австралийски и чилийски внос, докато българската продукция се е пласирала основно в Русия.

Авторката отбелязва, че Brut Zero на Едоардо Миролио е най-доброто шампанско в съответния ценови клас (16 паунда за бутилка).

Тя хвали още 2010 Soli Red на същата изба, както и мавруд "Свети Димитър" на  "Загрей" (които притежават сертификат за био винарство), Каберне Совиньон Резерва 2006 и Виница 2010 на същия производител, както и Bulgarian Red 2009 на Енира.

Според Бекет обаче България може да се справи и по-добре, "особено сега, след огромната вълна българи, които заляха острова", завършва тя с хумор.

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Profile preview
    gamen
    12, 45, 09 Март 2014, 12:45

    Всичко е страхотно! За съжаление Фиона Бекет, както повечето консултанти, пише само за вина, от големи производители, които представляват интерес за супермаркетите, от които пък тя получава хонорарите си. До сега не е написала нито думичка за малък български производител с интересни и характерни вина.

    Дай Боже и консултантите като нея да прогледнат един ден и изкривеното им, единстведно хонорарно ориентирано перо да напише нещо интересно и различно. :-D

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    09, 43, 08 Февруари 2014, 09:43

    липсва постоянство в качеството на продукта

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    22, 19, 05 Февруари 2014, 22:19

    Ох ще пращаме кашончета с вино към Острова.

    ! Оценка
    -3
  • Profile preview
    BarBQ
    21, 34, 05 Февруари 2014, 21:34

    Аз неплахо ще отида да си допия от мерлото.

    ! Оценка
    -1    +2

Реклама »