С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Диаболизиран ли е маргаринът?

Бакхус
07 Февруари 2014, 11:26
Share Tweet Pin it Share

Трансмазнините се оформиха като една от най-чувствителните теми за обществото, наред с тази за аспартама.

За основен източник на трансмазнини се сочи маргаринът - по-евтин заместител на маслото, който се влага в най-разнообразни продукти

Преди няколко дни информирахме, че българските диетолози настояват за забрана на маргарина.

Същевременно д-р Светослав Ханджиев, председател на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и заболяванията, уточни че някои от фирмите произвеждат маргарин с по-малко трансмазнини.

Фирмата Unilever, един от най-големите производители и дистрибутори на маргарин, разпространи обръщение до медиите, в което уточнява, че: "маргарините, произвеждани от компанията Unilever, са висококачествени маргарини от ново поколение, които не съдържат хидрогенирани мазнини, което практически означава, че са без транс мазнини.

Нашите маргарини (продукти с марките "Калиакра", "Rama" и "Becel") съдържат комбинация от естествени растителни масла с малко количество не-хидрогенирани растителни мазнини и вода. Наличието на естествени растителни масла прави нашите маргарини важен източник на есенциални мазнини – Омега 3 и 6.", се казва още в текста.

От фирмата поясняват, че още през 1994 г. Unilever започват да премахват от продуктите си транс мазнините, получени в резултат на частично хидрогенизиране на растителни масла.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    20, 21, 07 Февруари 2014, 20:21

    По малко не вреден.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    Нефертити
    18, 53, 07 Февруари 2014, 18:53

    Закривай!

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 01, 07 Февруари 2014, 14:01

    Няма да го спрат каквото и да се говори за него.

    ! Оценка
        +2

Реклама »