С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Исторически" рецепти по време на "Винария" 2014

Бакхус
21 Март 2014, 16:04
Share Tweet Pin it Share

Сладко от стафиди и локум, както и различни начини за приготвяне на лютеница ще бъдат показани по време на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария" в Пловдив, пише "Агроновините". На 2 април в рамките на изложението ще бъде представена новата програма "Исторична и здравословна храна", а пред очите на посетителите ще бъде приготвено сладко от два вида стафиди, кайсии и български локум, споделя Ангел Ангелов, председател на УС на Фондация "Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България", която организира Академия "Кулинарен историк".

"Хаджийска", "Бабини спомени", "Последната чушка" и "Върло люта" тези нежни имена не са на тайфуни, а на видове домашна лютеница. Вариантите да се приготви лютеница са повече от регионите на страната.

В рамките на "Винария" ще бъдат показани и различни видове българска лютеница, съобразени с регионалните рецепти и стопанския календар на българската кулинарна традиция.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    17, 57, 22 Март 2014, 17:57

    Сладко от стафиди и локум сигурно е голяма вкусотия:)

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 54, 21 Март 2014, 22:54

    Здравословна храна от хим.комбината?

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »