С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

WiFo или да поговорим отново за храна и вино

Бакхус
04 Април 2014, 12:54
Share Tweet Pin it Share

Храната и виното са любими теми за разговор за мнозина, а когато се съберат на едно място, комбинацията става неустоима. Именно това направиха за първи път през 2012 година организаторите на виненото изложение Divino.Taste, когато включиха в програмата на събитието и панела "WiFo – да поговорим за храна и вино"(Wi от Wine и Fo от Food).

Значителният интерес към темата пък доведе до това, че събитието тази година ще заживее самостоятелен живот на 12 април (събота) от 11:00 часа в Sopharma Bussines Towers. Идеята на организаторите от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън е да развият вече създадената реална платформа за споделяне на общата страст на хората, чиито професии, занимания в свободното време, убеждения и социални действия са свързани с добрата храна и хубавото вино.
WiFo има амбиции да е мястото, където всички любители и професионалисти в кулинарната и вино културата ще намерят удоволствието от общуването с хора, споделящи едни и същи житейски ценности. Част от акцентите на тазгодишното издание на WiFo ще е как храната и виното, които консумираме, се отпечатват в нашето ДНК, как стават неизменни централни фигури в киното или пък ни превръщат в кулинарни туристи. Ще научим още достигат ли световните кулинарни трендове до България и успяват ли да намерят почва тук. Също така че в България може да се прави страхотен шоколад и как готвенето от страст, споделена в блог, става професия.

Сред лекторите са Милена Георгиева, доктор е по Молекулярна генетика на дрожди, Магдалина Генова, позната и като Гладната акула - блогър, кулинарен автор и гурман, кафе експертът и собственик първата българска пекарна за гурме кафе "My Gourmet Cafe" Йордан Дъбов, Деси Димитрова от организацията пазител на традиционните вкусове SlowFood, Мария и Венсан Гайо , познати със своите "Гайо" шоколади, режисьорът и съосновател на кулинарния канал Fiesta TV Светослав Овчаров и др.
Освен 12-те лектора, посетителите ги очаква и 70-минутния документален филм "Перу на вкус: кухнята като социално оръжие", който ще бъде прожектиран единствено на форума.

От къде да закупите билети, както и подробности за програмата можете да намерите във facebook страницата на събитието.  

 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, храна
1 Коментар
  • Profile preview
    Нефертити
    14, 49, 06 Април 2014, 14:49

    Не преяждайте и не препивайте, наблегнете на гледането на филма :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1

Реклама »