С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Цената на вредната храна

Бакхус
21 Май 2014, 18:10
Share Tweet Pin it Share

Нездравословната храна вече е по-опасна за здравето, отколкото тютюнопушенето, алармира ООН, цитирана от ЮрАктив.

От известно време затлъстяването се е превърнало в епидемия. През 2010 г. заради затлъстяване са починали 3.4 милиона души по света, уточнява Би Би Си.
Според ООН след въвеждането на режим и редуцирането на пушенето, вредните храни вече застрашават повече от цигарите здравето по света и е нужно да се въведе подобна регулация и върху храните. Сред предложенията на организацията е да се налагат по-високи данъци на нездравословните храни, да се регулира нивото на сол и захар в тях и да се ограничи рекламата им.
Над 50% от населението на Европа е тежало над нормата през 2008 г. и тази тенденция се влошава, показват данните на Световната здравна организация. Около 23% от жените и 20% от мъжете са с наднормено тегло, показва статистиката. Затлъстяването е резултат както на липса на физическа дейност, така и на нездравословен режим на хранене и е един от главните рискови фактори за болести като рак, диабет и сърдечносъдови заболявания.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 34, 24 Май 2014, 23:34

    Да почваме да пушим тогава.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    21, 34, 21 Май 2014, 21:34

    "Нездравословната храна вече е по-опасна за здравето, отколкото тютюнопушенето"
    Дрънци, еднакво вредни са.

    ! Оценка
        +1

Реклама »