С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Чашке, кажи какво пия?

Бакхус
26 Юни 2014, 17:46
Share Tweet Pin it Share

Умните устройства и джаджи навлязоха устремно в нашия живот, а ние свикнахме с удобствата им и ставаме все по-привързани към уреди, измерващи пулс и кръвно налягане; сензори, подсказващи кога храната е изпечена и пр. За това се пригответе да посрещнете Vessyl - умната чаша, която ви показва какво пиете, в мига, в който го налеете в нея.

Зачената в сътрудничество между дизайнерското бюро Mark One от Сан Франциско и дизайнера Ив Бехар, чашата с вместимост 350 мл. е еднакво подходяща за студени и горещи напитки. Тя не просто идентифицира какво наливате в нея, но изчислява хранителната му стойност - давайки детайлна информация за калориите, захарите, мазнините, протеините и дори кофеинът, съдържащи се в напитката. Информацията се отпечатва на дискретен дисплей, който става видим, само когато държите чашата под определен ъгъл.

Тя върви с приложение за телефон, където можете да прецизирате информацията за дневния си прием на течности. Благодарение на телефонното приложение ще можете по-добре да контролирате хидратацията си, както и приема на кофеин и алкохол.

Предвижданията са чашата да влезе в продажба през пролетта на 2015. Цената й ще е 199 долара, а в момента може да я поръчате за 99 $.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 16, 27 Юни 2014, 23:16

    Много скъпо...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    izabell
    17, 59, 26 Юни 2014, 17:59

    Интересно откритие,малко скъпичко.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »