Той беше човекът, който с кулинарните си въображение и вкус създаде преди десетина години славата на Brasserie. В София заведението бързо се превърна в стандарт за модерен, ненатоварващ шик и се задържа така през целия период, докато Джун Йошида не се премести да помага в експерименталния Cru.
Неговият кулинарен почерк на последователен експериментатор се помни от хората с вкус към храната в столицата и много от тях отбелязаха с доволство неотдавнашното откриване на собствения му ресторант "Щастливото прасе" – заведение, което на някои места се среща описано като "свински гастропъб".
Не се оставяйте името "Щастливото прасе" да ви подвежда - то никак не описва самия Джун Йошида, който е бил "зверски злояд" като дете според собствените му думи, а и сега храната му е по-интересна като процес и продукт. Името има повече връзка с това, че той обича да готви свинско и също, много, карантия - "бъбреци, дроб, езици, шкембе, тестиси и т.н." Освен че има кулинарни достойнства, използването на всички части за него е и израз на уважение към животното. Сигурно затова и неговото Прасе е "щастливо".
БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights