С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вечеря за (г)астронавти

Росица Илиева
12 Март 2015, 18:19
Share Tweet Pin it Share

Това е тринадесетата церемония на списанието по връчване на годишните награди за най-добрите ресторанти в България и десетчленно жури ще отличи победителите в седем категории: "Дебют 2014 METRO",  "Млад готвач", в партньорство с HRC Academy, "Вкусно място" и "Ресторант на читателите", "Най-добър хотелски ресторант", "Най-добра селекция на напитките", "Авторска кухня" и, разбира се, "Ресторант на годината 2014, Бакхус, Acqua Panna&S.Pellegrino". На церемонията Перно Рикар България (Chivas Regal) ще връчат своята специална награда "Любител готвач", част от инициативата "12-ет вечери на любителите готвачи" на сп. "Бакхус".

Събитието, което се осъществява с генералното партньорство на Acqua Panna&S.Pellegrino, ще подготви сетивата ни за чисто нови преживявания с 3D-mapping технологии и ще е много по-вълнуващо от всяка друга вечеря.
 
Гостите на гала (галактическата) вечеря ще бъдат посрещнати (welcome drink Veuve Clicquot) в Sofia Event Center (София, бул. "Черни връх" 100, ет. 3) в 19:30 ч., ще бъдат настанени удобно около маси с осем седящи места и със скоростта на светлината ще се отправят към невиждани кулинарни вселени. Пътешествието се състои от шестстепенно меню (в партньорство с МЕТРО Кеш енд Кери България), което представя аткуалните световни тенденции и включва чауанмуши от гъши дроб и пушено магре; пресни аспержи в пармезанов такос и шот от грах и мента; див лаврак в собствен сос, опушен на Big Green Egg с чипс от хикория, булгур с лимец и пресен спанак, крем от черни миди, сепия и фенел, сладък шафранов домат с портокал и канела, пуканки от амарант; запечена сфера от пилешко с пълнеж от гъши дроб и фин микс от телешко "Блек ангъс", полята с кремав сос с гъби смръчкула, гарнирана с картофен мус с пащърнак и маскарпоне и топла зеленчукова туршия; телешко и омар в салца "Ромеско", пюре от три кореноплодни зеленчука, полента с пистачо бисквити и бонбон с "Фоагра" и накрая COSMOS - десерт с тайни съставки. Всеки етап е придружен с най-подходящата за него напитка (водка, вино, коняк), а ястията са приготвени от асовете в българското кулинарно изкуство шеф-готвача на "Щастливото прасе" Джун Йошида, шеф-готвача на МЕТRO Академия Юри Велев, шеф-готвача на ресторант DiWine Петър Йоргов, шеф-готвача на "Кемпински хотел Маринела" Андрей Стоилов, шеф-готвача на "Култ Гурме Кетеринг" Петър Петров, шеф-готвач Милен Панев и сладкар Александър Иванчев на ресторант "Магус".


 
В дегустационното меню за вечерта е включена консумация на водите Acqua Panna&S.Pellegrino, официалните води на Международната асоциация на сомелиерите. Профилът на двете води е изключително подходящ за дегустации с вино.
"Трансимпорт" предоставя за вечерята водка Beluga Noble, вино Ormarine Cuvée du Cheval des Mers, Picpoul de Pinet 2012, вино Esporao Verdelho, Alentejo 2014, вино Laroche Chablis, Chablis 2014, вино Quinta dos murcas reserva - D.O.C. Douro 2009. Освен Acqua Panna & S.Pellegrino, фирма Авенди осигурява Hennessy Fine de Cognac и шампанско Veuve Clicquot. Уискито е 12-годишно Chivas Rеgal, предоставено от Перно Рикар България.

Останалите от екипажа също притежават извънземен талант. Водещият на събитието Петър Мелтев, известен с безупречните си тембър, дикция и актьорска игра, е способен да ни преведе през всяка черна, бяла или шарена дупка (и особено след ролята на Чакала в театралния проект "Траевремене", където го забелязахме да "разлива" времето и пространството на маса с приятна компания).

Вечерята ще се проведе по сценарий от Светозар Георгиев ghostdog, познат с блестящите си (свръхнови) поетични, прозаични и драматургични текстове. Един от последните се поставя този март като мултижанров спектакъл под заглавие "Космонавт".

Насъщната за всяко хубаво събитие атмосфера е във вещите ръце на визуалния артист и VJ Владислав Илиев, с когото по принцип е удоволствие да се внимава в картинките, а след фантастичната интерактивна изложба с холограми и други игри "Фантасмагория" знаем за него, че умее да променя и светоусещането. Собствената му цел отвъд флуидните дигитални образи, които ще бъдат прожектирани върху изградена специално за 3D-мапинга сценография, е "хората да се хранят с всички сетива, но подчинени на вкуса". Визуалната идентичност на вечерята е разработена от студио Phormatik Visual Lab (www.phormatik.org), така че да изостря усещанията за цвят, вкус, мирис и текстура в хармония от звук и светлина.

 Прогнозата за вторник, 31 март предвижда метеоритен дъжд, но гостите на полет #1331 са добре дошли да вкусят пряка връзка с космически кораб от Слънчевата система и да се наслаждават на едно по-апетитно бъдеще време.

 
За регистрация и резервация: www.bacchus.bg/top

Полетна информация има и на Facebook събитието 



Share Tweet Pin it Share

Реклама »