С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

To be or not to be

Марина Караканова
06 Септември 2015, 10:45
Share Tweet Pin it Share

Появата на това кафене е най-хубавото октомврийско, парижко и литературно събитие. Култовата книжарница Shakespeare & Company си отваря кафене. То ще е в партньорство с американската сладкарница Bob’s Bake Shop, за която се твърди, че вади най-добрите бейгъли в Париж.

Книжарницата е отворена през 1951 г. от американеца Джордж Уитман, който я управлява в продължение на 60 години. Намира се на левия бряг, в сграда, строена през 17 век. Ето какво казва самият Уитман за нея:

"Стаите на тази книжарница са като глави на роман, и истината е, че за мен Толстой и Достоевски са по-реално съществуващи от съседа ми. През 1600 г. сградата е била манастир. По това време всеки манастир си имал отговорник за лампите, и всяка вечер той ги палел. 50 години съм правил точно това. Сега идва ред на дъщеря ми".

Помещението до книжарницата е стояло празно над 30 години и една от големите мечти на ексцентричния и щедър Джордж Уитман, познат като "дон Кихот на Латинския квартал", била в него да има кафене. Той не успява, но мечтата му ще осъществи дъщеря му Силвия. 

Кафенето ще работи от 9 до 9. Ще се сервира кафе Lomi, сладоледът ще е Berthillon, ще се предлагат био сокове, домашни бейгъли, американски печива и безглутенови ястия. Английското ще присъства под формата на класическото меню за следобеден чай.

Менюто ще има и литературни препратки, като Шекспиров шейк, ще се продават и кошници за пикник с вино, сирена, одеяло и книга. 

Очакват се и литературни рецепти, както и събития като сутрешното "кафе с писател". 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кафене, книжарница, Париж
1 Коментар
  • Profile preview
    Алф
    10, 40, 05 Октомври 2015, 10:40

    Koga li shte dochakame neshto podobno w Sofia

    PS

    A koga kirilizirasht editor?

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.

    !

Реклама »