С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Готвач на повикване стана бизнес хит

Марина Караконова
23 Септември 2015, 15:07
Share Tweet Pin it Share

Lou Papé www.loupape.com е нов френски сайт и услуга, които за сега се очертават като много успешна бизнес идея.

Купища са хората, които предлагат услугите си като лични или гостуващи готвачи. И всички го правят поотделно. В случая готвачите на повикване са събрани в база данни. Общото между тях е, че всички са от "старата школа": първо, пенсионери, които разполагат с време, и второ – хора, вещи в забравените рецепти и сериозната кухня.

Имате снимка, кратко представяне, и варианти на предлаганите менюта, които се състоят от класически френски рецепти. Цените варират между 12 и 42 евро на човек.

Готвачът идва, сготвя, и изчиства. Предполага се, че накрая и вие, и гостите ви са щастливи.

Идеята и осъществяването й е на Ализе Делбе. В сп. Food and Wine тя разказва, че почуствала нужда точно от такава услуга, след като се преместила със семейството си в Париж. Изведнъж била обхваната от носталгия по кухнята на баба си.

61-годишната Беатрис споделя, че тази работа е нещо повече от добрия хонорар. Това е предаване на опит, и споделяне на страстта си с други.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  услуга
2 Коментара
 • Profile preview
  Алф
  16, 55, 30 Септември 2015, 16:55

  towa mi dopadna

  PS
  Za]o nma kirilizaciq? ;-(

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.

  ! Оценка
      +2
 • Profile preview
  bramasole
  17, 24, 24 Септември 2015, 17:24

  Прекрасна идея! Наистина е "нещо повече от добрия хонорар. Това е предаване на опит, и споделяне на страстта си с други."
  Само дето у нас няма как да проработи, за съжаление - тук водещо ще е не търсенето от клиента, а бюрократичните пречки на куп държ. институции.

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн

  ! Оценка
  -3    +8

Реклама »