С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво ядат богатите англичани

Бакхус
22 Октомври 2015, 16:30
Share Tweet Pin it Share

Всяка година Waitrose, високият клас английска верига супермаркети, прави проучване за вкусовете на клиентите си. Въпросът е какво си купуват и как го приготвят. Резултатите се смятат за надеждна в достоверността си социологическа картина какво ядат заможните англичани.

Резултатът от тази година: хранят се много добре и все по-здравословно.

80% от запитаните казват, че не вярват на експертите по здравословно хранене и не се интересуват от мнението им. Резултатите обаче сочат точно обратното: по всичко личи, че следват съветите им ревностно. Соевото мляко е заместено от бадемово. Готви се с олио от рапица, не със зехтин. Консумацията на захар е паднала с 36 % за сметка на всякакви продукти от кокос. Авокадото е най-популярната храна в Pinterest за англичаните, а запечено авокадо с домати върху тост е четвъртата най-популярна рецепта.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    MyTwoCents
    12, 36, 28 Октомври 2015, 12:36

    А пък мен ме топли. Не всички са с нисък стандарт на живот. Живея на село, имам си градинка и кокошчици; мляко, сирене и кашкавал т съседите с крави. Качествени и интересни продукти си нося от чужбина, но се намират и у нас.

    Нека да видим какво от описаното в статията не е достъпно у нас:
    1. Бадемово мляко – има в Метро за 4-5 лева литъра. Има и соево, оризово, кокосово и т.н. За био магазините да не говорим
    2. Рапично олио. Също го има, макар че изобщо не съм убеден, [...]

    Read the full comment че трябва да замени зехтина. Лично ползвам зехтин непрекъснато и различни видове по около 3 литра месечно.
    3. Продукти от кокос като заместител на захарта не го разбирам. Сигурно преводът е некоректен
    4. Авокадото се намира навсякъде, дори и на село. Проблемът е да се намери качествено, зряло готово за директна консумация такова – цена около 4 лв. бройката.
    5. Домати и тост – без коментар. За мен домати от градината и домашен замесен от съпругата хляб. Прави най-различни – със сушени домати или лук (пак от градината), семена, различни брашна (също се намират по магазините).

    Така че доброто и качествено хранене е повече въпрос на избор отколкото на покупателна способност!

    @)----,--'--

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    Читател
    21, 10, 25 Октомври 2015, 21:10

    Интересно. Но нас тази информация не ни топли, тъй като и стандартът на живот, и качеството на продуктите са в пъти по-различни, отколкото в Британия.

    ! Оценка
    -2    +1

Реклама »