С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Коледен Мъри с мартини

Вера Траянова
11 Декември 2015, 01:28
Share Tweet Pin it Share

Идеална рецепта за приготвяне на мартини няма. Феновете му страстно се карат за всяка капка вермут, всяко късче лед, та дори за формата на маслинката. Единственото сигурно нещо в този хаос е, че най-важната съставка при приготвянето и сервирането на мартини е стилът.  

А каква е рецептатa за стил? Тук отговорът е по-лесен. Необходими са единствено бял роял, перфектен костюм и Джордж Клуни в костюма. Когато домакин на приготвянето на коктейла е Бил Мъри, придружаван от Майли Сайръс в оскъдна червена рокля и режисиран от София Копола, то можем набързо да забъркаме каквото и да е, в каквато и да чаша и да седнем пред екрана в очакване коледният дух да премине пред очите ни в шеметен водовъртеж.

Излъчването на коледната мюзикъл-комедия на София Копола, наречена "A Very Murray Christmas" започна вече по Netflix.  Филмът е малък реверанс към класическото вариете и доказва, че и в най-сладникавата коледна песен "има нещо", животът е хубав и всяка коледна катастрофа може да се преживее с чаша (или две) добро мартини.

За разнообразие може да се опита празничния вариант на коктейла, наричан Christmastini, който е по-скоро вариант на Бонд-мартинито, защото съдържа водка, а не джин (както вече казахме, идеална рецепта няма, но Бонд наистина нищо не разбира от мартини). Но думата беше за Christmastini – смесвате водка и вермут на вкус, добавяте малко мента и воала – Коледата може да заповяда!


Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Бил Мъри, Коледа
2 Коментара
  • Profile preview
    Jessika
    20, 51, 22 Декември 2015, 20:51

    Страхотно, дойде ми коледното настроение :).
    Наздраве!

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”

    !
  • Profile preview
    MyTwoCents
    10, 32, 18 Декември 2015, 10:32

    Готино!

    @)----,--'--

    !

Реклама »