С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Салата, чаша вино и чист въздух, ако обичате

Бакхус
15 Декември 2015, 22:52
Share Tweet Pin it Share

За каната вода, хляба, студените напитки от хладилник бяхме чували, но за въздуха – не. Става дума за допълнителното заплащане под формата на такса в ресторантите. Ресторант в Китай започнал да включва в сметките на клиентите си такса "чист въздух", съобщава ВВС.

Ресторантът се намира в провинция Дзянсу. Без да бъдат предупредени, клиентите започнали да получават сметки с добавен един юан за чистия въздух в ресторанта. Аргументът на собствениците бил, че само така може да си изплатят специално закупената пречистваща система. Но след множество подадени оплаквания се намесили властите. Техният аргумент бил, че клиентите не са искали услуга "чист въздух", така че заведението не може да им взима пари за това.

На много места в социалните медии, обаче, хората споделяли, че с удоволствие биха си платили за места с чист въздух, особено като се има предвид, че в момента на най-тежко засегнатите от смога места в Китай видимостта е под 100 метра.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »