С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Записки по един скандал

Марина Караконова
04 Март 2016, 20:41
Share Tweet Pin it Share

Официалният винен спонсор на Тур дьо Франс се казва Bicicleta. Едва ли има по-подходящо име за вино, което трябва да представя велосипедно състезание. Само че твърде неподходящи се оказаха дискретните букви под името на етикета - "Made in Chile". Точно те предизвикаха гнева на френските винопроизводители, които дори заплашиха, че ще блокират триседмичното състезание, ако спонсорството не мине във френски ръце.

Чилийското вино е на Cono Sur. Компанията ще бъде рекламирана, само когато състезанието за кратко влиза на териториите на Швейцария, Андора и Испания,  тъй като според френското законодателство алкохол не може да се рекламира на спортни събития.

Въпреки това, винопроизводителите от Лангдок-Русийон заявиха, че ще блокират отсечката между Каркасон и Монпелие, ако партньорството с чилийците продължи.

Оказва се, че договорът за спонсорство е бил в сила и в последните две години, и Bicicleta е била рекламирана в Англия в началната фаза на състезанието през 2014 г., също и в Холандия и Белгия в следващите му етапи. Но френските винари разбрали за сделката съвсем наскоро.

Вече е изпратено протестно писмо до министъра на земеделието във Франция и в момента вървят срещи между организаторите на състезанието и винарите.

Tour de France 2016 ще се състои за 103-ти път между 2 и 24 юли, и е едно от най-важните спортни събития на Франция.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, колоездене
1 Коментар
  • Profile preview
    MyTwoCents
    11, 30, 10 Март 2016, 11:30

    Ами да си платят, бе! И те като гръцките им побратими. Чакат на готово някой да им изсипва чували с пари – стачки, блокажи и прочие.

    @)----,--'--

    !

Реклама »