С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Японска капка

Бакхус
10 Април 2016, 16:50
Share Tweet Pin it Share

На някои изглежда като огромна водна капка, на други – сълза, на трети - гръден имплант, но това всъщност е ... сладкиш. Идва от Япония, но кулинарното изобретение, наричано мизу, вече е световна мания.
"Капката" е вариация на традиционнния японски оризов десерт шинген мочи. В повечето случаи той е жълт, мек и лепкав, с консистенция на желе.
В случая, обаче, става дума за кристално прозрачна капка. Приготвя се от вода, захар и втвърдител, който да придаде съвършената му форма. Наричат го мизу (вода) шинген мочи, или просто мизу. Описват го като лек, деликатен и ефирен, който се топи веднага в устата. Единственото условие е да бъде погълнат в рамките на половин час. После - като всяка капка – ще се разлее.
За първи път се появява като сезонен десерт през лятото миналата година. Тогава става популярен в Япония, а с появата си тази година се превърна в световен хит. Засега може да се намери само в два от магазините на сладкарската компания Kinseiken.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  десерт, капка
1 Коментар
  • Profile preview
    Jessika
    23, 45, 12 Април 2016, 23:45

    Странно и може би...вкусно :).

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”

    !

Реклама »