С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Дяволски добър черешов пай" по рецепта на "Туинпийкс"

Бакхус
16 Октомври 2016, 14:49
Share Tweet Pin it Share

Докато чакаме новите серии на Twin Peaks, какво по-подходящо може да си направим от един черешов пай?
Фенът на сериала Линдзи Баудън, основател на фестивала "Туинпийкс" във Великобритания, написа Damn Fine Cherry Pie – неоторизарана книга с рецепти, вдъхновени от най-запомнящите се герои и случки. Рецептите са съпроводени от гид и истории от загадъчния свят на култовия сериал, чиято първа серия е излъчена на 8 април 1990 г.
Книгата съдържа 75 рецепти, вдъхновени от филма. Тук, естествено, е черешовият пай на Шели Джонсън, има и такива, посветени на актьорите Ал Стробел /като Филип Майкъл Джерард/ и Кими Робъртсън /Като Люси Моран/.
Книгата излиза днес, въпреки че сериалът ще тръгне догодина.
Повече от двадесет години след излъчването му, филмът все още присъства по всякакъв начин в поп-културата. Има куп тематични ресторанти и менюта, състезания за правене на понички или кафе.
Между рецептите са кокосово задушено по хавайски на доктор Джейкъби, черешов коктейл на Одри Хорн, кафе с мексикански чихуахуа чуроси. Откриваме и
ценни съвети: например как да завържем дръжката на черешката само с език или как да си направим оригами на бухал.
Книгата с рецептите не е нещо неочаквано: храната е също герой в сериала: да споменем само "дяволски добрата чаша кафе" на агент Купър, черешовият или боровинков пай, поничките в полицейското управление или багетите, намазани с масло и бри.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »