С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Италия каза basta на замразената храна

Бакхус
20 Юли 2017, 16:25
Share Tweet Pin it Share

Сервирането на замразена храна в ресторант без изричното предупреждение е престъпление. Това постанови италиански съд. Наказанията предвиждат високи глоби и дори затвор, съобщава в. Ла Република.

Решението на съда идва от конкретен случай от 2015 г., когато на ресторант в Милано е наложена глоба от 200 евро заради това, че не е упоменал в менюто си, че сервира замразена храна. Собственикът на ресторанта обжалвал глобата, но Апелативният съд в Милано, а после и Касационният съд потвърждават решението.

"Ако изрично не е обявено, дори самото наличие на замразени продукти в ресторанта, ще се смята за търговска измама", се казва в решението. Съдиите също така са увеличили глобата на ресторантьора от 200 на 2 000 евро.

Share Tweet Pin it Share
7 Коментара
 • Profile preview
  proizvoditel
  22, 50, 22 Юли 2017, 22:50

  В България основните консуматори на имитиращи млечни продукти са заведенията за обществено хранене. Аз много отдавна не съм ял например шопска салата направена със сирене или таратор направен с мляко. Такива манджи има само в къщи. Но въпреки това в менютата се води шопска със сирене. Изобщо ЛЪЖАТА в България ни е заляла от всякъде.

  ! Оценка
  -2    +19
 • Profile preview
  реалист
  17, 03, 22 Юли 2017, 17:03

  "Ако изрично не е обявено, дори самото наличие на замразени продукти в ресторанта, ще се смята за търговска измама", се казва в решението.
  Не, заради качеството на храната решението, а заради необявяването на съставките. Използването на замразени продукти и полуфабрикати намалява персонала, от това и себестойността, съчетано с неразгласяването му се нарушава конкурентноста и се смята за търговска измама. Правилно!

  ! Оценка
  -1    +11
 • Profile preview
  magnas
  18, 52, 21 Юли 2017, 18:52

  Занимаването с такива детайли навежда на мисълта , че всички големи проблеми са разрешени . Да ама не . Лудост .
  Само в България , само за миналата година стотици хора са умрели заради некачествен въздух и замърсяване с ФПЧ . Но медиите и малоумното общество се вълнува от това дали има захар в кока-колата или глюкозо-фруктозен сироп , от което няма данни някой да е пострадал ...

  ! Оценка
  -10    +7
 • Profile preview
  Васил Гайдаров
  13, 33, 21 Юли 2017, 13:33

  Замразените продукти запазват качествата си много по-добре от консервираните, аз дори ги предпочитам вкъщи.

  ! Оценка
  -4    +12
 • Profile preview
  cristo_n
  11, 55, 21 Юли 2017, 11:55

  То по същата логика трябва да се упоменава и когато се използват консервирани продукти, а не пресни! Т.е. за всуко ястие, където има сос, ще трябва да се упоменават продуктите за соса, които не са пресни, включително доматеното пюре! В резултат менютата ще станат безобразни! За всяко ястие, в което използват консервирани или замразени продукти, описанието в менюто ще е по една сраница, все едно се чете книга с рецепти...

  ! Оценка
      +9
 • Profile preview
  historama
  07, 41, 21 Юли 2017, 07:41

  Не бих приел по никакъв начин замразени продукти, сервирани сурови (напр. в салата). Но след термична преработка в някаква яхния, гювеч, супа - защо не? А и всичко зависи от цената - логично е скъпото изискано ястие да е приготвено с пресни, а не замразени зеленчуци.
  Спрямо клиента коректно ще е това да е указано в етикета (в случая в менюто).

  ! Оценка
  -2    +9
 • Profile preview
  Подуенски нюанс
  19, 21, 20 Юли 2017, 19:21

  Айде наште! това в Бг няма как да стане! Как ще краднем!

  Сидо

  ! Оценка
  -4    +5

Реклама »