С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Най-старото кафене в Рим

Текст и снимки Марта Румянова
18 Август 2017, 22:24
Share Tweet Pin it Share
    Първо приготвяте гъст яйчен крем от два жълтъка, 1/3 чаша брашно, 2 чаши мляко и ½ чаша захар. Докато кремът изстива, приготвяте тестото – 1 ½ чаша полента, 1 ½ брашно, 1/3 захар, 1 ½ супени лъжици бакпулвер, 115 гр масло, 1 яйце плюс още 1 жълтък.Разделяте тестото на две и разстилате едната част в тавата за пай, заливате с крем, след което разстилате и другата част, която също заливате скрем. Накрая подгъвате краищата на тестото.Поръсвате отговоре с шепа запечени борови ядки и печете на 180 градуса за 25 минути. Torta della nonna e готова. Perfetto!
6/9 снимки в галерията Първо приготвяте гъст яйчен крем от два жълтъка, 1/3 чаша брашно, 2 чаши мляко и ½ чаша захар. Докато кремът изстива, приготвяте тестото – 1 ½ чаша полента, 1 ½ брашно, 1/3 захар, 1 ½ супени лъжици бакпулвер, 115 гр масло, 1 яйце плюс още 1 жълтък.
Разделяте тестото на две и разстилате едната част в тавата за пай, заливате с крем, след което разстилате и другата част, която също заливате скрем. Накрая подгъвате краищата на тестото.
Поръсвате отговоре с шепа запечени борови ядки и печете на 180 градуса за 25 минути.
Torta della nonna e готова. Perfetto!

Реклама »

2 Коментара
  • Profile preview
    princess_x
    11, 59, 11 Септември 2017, 11:59

    Много обичам Бабината торта!

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    bramasole
    15, 35, 19 Август 2017, 15:35

    "Запознанството" ми с Caffé Greco беше приятно изживяване!
    Зная, че вариантите на Torta della nonna са неизброимо много. Рецептата от сн. 6 повтаря 1:1 тази на Франсис Мей от "Под небето на Тоскана".

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +6

Реклама »