С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София

Бакхус
23 Октомври 2023, 10:26
Share Tweet Pin it Share

JRE започва като малко френско сдружение под името Jeunes Restaurateurs de France (Млади ресторантьори на Франция) през 1974 г.

Поради успешната концепция и големия международен интерес към него първоначално се присъединяват готвачи от Германия, Италия, Белгия и Швейцария, а малко по-късно следват Нидерландия и Испания. През 1993 г. сдружението е преименувано на Jeunes Restaurateurs d'Europe.

"Безкрайна страст" е слоганът в основата на манифеста, към който се присъединява всеки готвач, партньор и производител. Днес JRE-Jeunes Restaurateurs действа в 15 европейски държави с 380 "Jeunes Chefs". Членовете на сдружението са отличени с повече от 190 звезди Michelin общо, а JRE имат стремежа да стъпят на други континенти.


Храната е най-универсалният от човешките езици. Тя обединява хората там, където идеологиите, културата и националностите ги разделят.", Казва италианският журналист и антрополог Марино Ниола. Именно в това ще се убедим на 7 ноември, когато в София, в ресторант Talents ще се проведе уникална по рода си вечеря, на която шестима шеф-готвачи ще изготвят меню от шест степени. Всяко ястие ще е със своя философия, изразяваща подхода в кухнята на своя автор. Специалното е, че петима от тях са членове на престижното сдружение JRE, двама специално идват за събитието от Нидерландия, а шестият е главният готвач на Talents (носител на приза "Вкусно място" на последното издание на "Ресторант на годината" на "Бакхус") Любен Койчев.

Припомняме, че неотдавна стана ясно, че за първи път в JRE - смятано от 1 януари 2024 ч. - ще бъдат приети трима българи: Веселин Калев от aEstivum, Владислав Пенов от "Космос" и Филип Захариев от ONA.
За да готвят редом с тях, ден преди събитието, на 6.11 по покана на HRC Culinary Academy, пристигат двама т.нар. Jeunes Chefs (млади готвачи) от Нидерландия. Това са Карс Ван Велхем от ресторант De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche. Те ще проведат майсторски класове на студентите на академията HRC.

На 7-и ноември ресторант Talents ще бъде домакин на необикновено преживяване, съвместно с JRE, което ще разгърне тази "безкрайна страст", в която се е врекъл всеки член на сдружението.
6 звездни шеф-готвачи |
6 различни философии |
6 специални ястия

- Шеф Любен Койчев (Talents) -
Праз | Перлени лукчета | Гратен с шалот | Арлет с воден лук | Зряло овче сирене

- Шеф Карс Ван Велхем (De Saffraan) -
Див лаврак | Пикантна тиква | Чипс от пилешка кожа | Сос с краб

- Шеф Марко Карелсе (Villa La Ruche) -
Калкан | Еспума от опушен картоф | Хрупкав картоф | Целина | Пачи крак | Трюфел
Вегетарианска опция - Равиоли | Еспума от опушен картоф | Хрупкав картоф | Целина | Пачи крак | Трюфел


- Шеф Веселин Калев (aEstivum) -
Домашен гълъб | Цвекло | Шоколад | Магданоз
Вегетарианска опция - Целина | Цвекло | Шоколад | Магданоз


- Шеф Владислав Пенов (Cosmos) -
Прасе-сукалче | Кисело зеле | Сушени чушки | Плод от хвойна
Вегетарианска опция - Кисело зеле | Гъба | Сушени чушки | Хвойна


- Шеф Филип Захариев (ONÁ) -
Бисквита | Пекан | Червена боровинка | Бял шоколад

Резервация на куверти може да направите ТУК.
Цената на куверта е 330 лв на човек.
Съчетание с вино: 120 лв.

Събитието е с подкрепата на Mastercard, които са подготвили специални подаръци за всички присъстващи. Партньор на събитието е и Piper-Heidsieck.

За повече информация и резервации: +359 882 947 426

Share Tweet Pin it Share

Реклама »