С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Най-виненото време от годината - DiVino TOP 50

Бакхус
08 Февруари 2024, 11:05
Share Tweet Pin it Share

На 24 февруари 2024, събота, за трета поредна година ще се проведе отворена дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина за изминалата 2023, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino, заедно с церемония по награждаването на отличените сред тях.

DiVino TOP 50 има мисията да представи и поощри най-добрите, да отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят сили, интелект, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво. Идеята на празничната дегустация-церемония е да насочи фокуса върху високата класа на българското вино и да отрази несъмнено положителното развитие във винената култура у нас през последните две десетилетия. Поставя се акцент и върху най-привлекателната страна на дионисиевата наптика: способността ѝ да предизвиква сетивата, да провокира размисъл, да доставя удоволствие, да сближава хората... Събитието DiVino TOP 50 всеки път успява да събере съмишленици - хора, които уважават технолозите и умеят да оценяват техните постижения, а нашето наблюдение е, че този брой расте прогресивно.



Присъстващите на церемонията първи ще научат кои са вината от TOP 10, кои са наградените бутилки във всяка от категориите и кое е българското вино номер 1 за 2023 г. Гостите ще имат единствената и ценна възможност да опитат, събрани заедно, всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2023.



DiVino TOP 50 отново се провежда със съдействието на Mastercard - технологичната компания, която подкрепя развитието на качественото българско вино и подхода към устойчивост на бранша, опазване на природата и развитие на селските райони. Много са инициативите, свързани с виното, които Mastercard подкрепя: DiVino.Taste, Международен ден на мавруда, а тази година за пръв път и българско
участие на Slow Wine Fair в Болоня в края на февруари.

Посетителите имат възможност и да закупят бутилките от TOP 50, благодарение на специално изградения магазин на CASAVINO.

Вече за 13-а година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през годината, които отразяват качеството им и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и всички победители в отделните категории, може да прочетете тук.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »