С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кулинарният звънец удари

Бакхус
12 Септември 2025, 14:27
Share Tweet Pin it Share

На 10 септември Кулинарна академия HRC даде официален старт на новия семестър. В залата се събра голяма група млади хора - бъдещи професионалисти, които тепърва започват пътя си в гастрономията. За тях това е първата крачка в кухня, но и първата крачка към кариера, която може да ги отведе до водещи ресторанти по света.

Сред акцентите на церемонията беше връчването на ежегодната стипендия на академията - 2000 евро, предназначени за подкрепа на новите таланти. Тази година отличието получи Ирина Димитрова, курсистка в програмата "Кулинарни изкуства". Още преди официалното начало тя впечатлява екипа с мотивация и отдаденост - качества, които се ценят също толкова, колкото и техниката в чинията.



Програмите на HRC са известни с интензивния си практически подход - занятия, които поставят курсистите в реална работна среда под ръководството на шеф-инструктори. Отвъд класната стая академията предлага и платени стажове в престижни ресторанти и хотели в Европа и САЩ, както и участие в международни състезания. Този модел дава на студентите не просто умения, но и контакти, които често се превръщат в основа на успешна международна кариера.



"С всяка нова група ние виждаме колко бързо кулинарната сцена се променя и колко силен е стремежът на младите да бъдат част от нея," коментират от академията. Затова и HRC продължава да се утвърждава като водеща образователна институция в региона - място, където страстта към готвенето се превръща в професия.
Приемът за март 2026 вече е отворен. Желаещите могат да кандидатстват и да запишат безплатна онлайн консултация с екипа на академията чрез сайта.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »