| Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети. |
Антонио Иванов
Антонио Иванов е готвач с 16-годишен международен опит, изграден както в България, така и в Белгия и Дания. Завършил Софийската професионална гимназия по туризъм, той започва кулинарния си път от ранна възраст и постепенно се утвърждава като професионалист, който изгражда уменията си в едни от най-престижните кухни в Копенхаген, включително Radisson Royal Collection, Scandic Strandpark и Marchal - ресторант с история от 1755 г. и една звезда Мишлен. През 2024 г. се завръща в България, носейки със себе си международен опит, високи стандарти и страст към съвременната гастрономия.Какво ви мотивира най-силно да станете част от Jardin и да оглавите екипа в кухнята?
В Jardin ме привлече това че е място, което тепърва ще гради своя облик. Идеята, че започвам нещо ново, което се изгражда от нулата, сама по себе си е предизвикателство на което е трудно да се устои.
Каква е новата кухня на Jardin? Как бихте описали в менюто?
Новото меню е сезонно с внимание към вкуса най-вече и детайла. Може да се опише като авторско, което включва различни вкусове и техники от Eвропа. Всичко се приготвя от нулата. Много държим на качеството на продуктите и техниката за приготвяне. Правим сосове по три дни, бульоните са си наши. Започнахме да ферментираме сами някои продукти.
Какво беше първото ястие, което създадохте специално за новата концепция?
Първото ястие беше пушения сен-жак, това е много семпло ястие само с три компонента, много нежно и деликатно на вкус и в същото време красиво.
На кои продукти ще заложите в новата концепция?
Залагам на качествени, сезонни и местни продукти, но има и някои по-екзотични продукти като стридите, които взимаме от Франция, и хайвера, които идва от Алпите от първата ферма за есетри в света. Там рибата живее щастлив живот в полуестествена среда и това се усеща във вкуса.
Какъв е най-смелият елемент в новото меню?
Може би е в едно от основните - риба със зеле. Първоначално хората реагират странно на комбинацията, но - повярвайте ми - страхотна е. Сервира се с пюре от целина, върху което слагаме сотирано прясно зеле с копър, полива се със сос ,,Наж'' и завършваме със сладко-кисел синап. Рибата си подхожда страхотно със сладоста и хрупкавината на зелето и се допълва от мекотата на пюрето и плътния вкус на соса.
По какъв начин планирате да разнообразявате менюто през сезоните?
Планираме менюто да се сменя през три - четири месеца, естествено със сезонни продукти, но ще има допълнително меню с пет - шест ястия, които ще сменяме през две седмици. Отделно ще организираме винени вечери по един - два пъти месечно с нашите колеги сомелиери от Seewines, както и ще каним гост-готвачи.
Никола Иванов, управител на Jardin
Никола Иванов е новият управител на Jardin, с 13 години опит в ресторантьорството и хотелиерството в България и чужбина. Той вярва, че посещението на ресторант е преживяване отвъд храната - усещане за уют и внимание към детайла. Неговата философия е проста: гостите да се чувстват така, сякаш са посрещнати в собствен дом - с топло отношение, грижа и истинско гостоприемство.Jardin преживява своеобразно "прераждане". Какво от стария имидж искате категорично да остане в миналото?
Оставяме зад гърба си всичко, което не отговаря на стандарта, който искаме да поставим - компромиси с качеството, непоследователното обслужване и липсата на ясна концепция. Днес градим Jardin наново - с екип, който носи професионализъм и лично отношение във всяко свое действие.
Какво е най-важното послание, което искате клиентите да усетят още с първата стъпка в ресторанта?
Искаме гостите ни да усетят духа на тази стара софийска къща, но вече като модернизирано място с характер.
Имате нов собственик (групата Seewines), нов управител, нова визия - как тези елементи се събират в една обща стратегия?
Моята стратегия е всички да работим в тясно сътрудничество с цел да не преставаме да се развиваме, за да станем едно от любимите места в София.
Кои практически промени доведоха до най-голяма концептуална трансформация?
Най-голямата промяна идва от това, че обръщаме нов поглед към всичко - от менюто, през начина, по който посрещаме гостите, до цялостната организация. Като част от гру- пата на Seewines сме заложили на изключителна винена листа с избор от над 150 вина, като някои от тях доста редки и ценни. Вкарваме яснота в работните процеси, залагаме на сезонни продукти от хора, на които вярваме. Тези малки стъпки променят цялостното усещане.
Въвеждате ли нови форми на събития, дегустации или концептуални вечери?
Във време, в което социалните мрежи са изключително важни, няма как да не развиваме своето онлайн присъствие. Работим върху много и различни събития, в които каним гост-готвачи, създаваме специални винени вечери и още много идеи.
За кого е Jardin?
За хората, които търсят повече от вечеря - търсят разказ, лично отношение и усещане за място, на което да се върнеш с желание.
| Jardin е в София, ул. "Оборище" 35 Телефон: 087 703 5035 Резервации: jardinsofia.com |
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe
.