С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

✪ Зимата в Crowne Plaza Sofia: три вкуса, три преживявания

Съдържание за Crowne Plaza Sofia
12 Декември 2025, 14:18
Share Tweet Pin it Share

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Фин баланс между средиземноморски идеи, локални продукти и ястия с характер. Kilim Fine Dining Restaurant е място, където средиземноморската кухня се усеща близка, а сезоните определят посоката. Тази зима екипът представя ново меню, в което топлите вкусове, кореноплодните зеленчуци и по-бавните техники на приготвяне излизат на преден план.

Началото идва с ястие, което задава духа на сезона - скалоп с крем от ябълка и пащърнак, ботарга и ремулада от целина. Комбинация едновременно чиста, плътна и характерно зимна, но без усещане за тежест.

Сред личните акценти на шеф Густаво Перез е T-bone стек със сос от бренди, чипс от шкембе и пресен трюфел - ястие, в което вплита аржентинските си корени и предпочитанието си към меса с характер.

От зимната селекция изпъква и заешкото бонфиле - трудно за овладяване месо, което тук е приготвено така, че да остане крехко и с фин вкус въпреки наситения сезон.



В менюто естествено присъстват и български продукти - кисело мляко и сирена, които намират място в сосове, кремове и по-леки десертни елементи. Техниките съчетават френски, близкоизточни и класически подходи, но винаги поставят продукта пред стилистиката.



Работата със сомелиерите е двупосочен процес: ястието задава основата, а виното надгражда усещането. Морските предложения остават най-интуитивни за съчетаване, докато някои зимни зеленчуци изискват по-прецизен избор.

Новото зимно меню на Kilim Fine Dining Restaurant е балансирано, зряло и водено от сезонността - с повече топлина в чинията и ястия, които показват личния стил на шефа, без излишна демонстративност.

Пътуване през цитруси, опушени аромати и умами, поднесено с модерна точност

Sky Bonsai Bar посреща предстоящия зимен сезон с ново авторско коктейлно меню, което пренася гостите в свят на модерни вкусове и смели комбинации. Вдъхновено от фюжън философията между Азия и България, менюто съчетава екзотични подправки, опушени аромати и свежи местни акценти. Всеки коктейл е малко пътешествие - от деликатните цитрусови нотки на Далечния изток до дълбоките, опушени профили, които оставят дълъг и запомнящ се финал.

Sky Bonsai Bar допълва изживяването с богато фюжън меню, в което азиатските традиции срещат модерната гурме сцена. Сред акцентите са свежите поке болс - балансирана комбинация от маринована риба, хрупкави зеленчуци и ароматен ориз, поднесени с дръзки сосове в характерния за Азия стил. Татакито е друго бижу в менюто: леко запечатано, нежно и с изчистен вкус, който подчертава качеството на продуктите и прецизността в техниката.



За финал гостите могат да се отдадат на впечатляващите десерти на шеф Перез, създани с подпис от кокос, карамел и мисо. Комбинациите са едновременно изненадващи и успокояващи - копринена сладост, карамелена дълбочина и деликатна умами нотка, която оставя трайно удоволствие.

Sky Bonsai Bar е мястото, където креативността и елегантността се срещат високо над града - з едно незабравимо гурме преживяване.

A Priori Restaurant & Garden - зимата с вкус на фондю и тематични вечери в Crowne Plaza Sofia

Тази зима A Priori в залага на чисти, топли вкусове и два ясни акцента: фондю и тематични вечери. По желание на гостите класическото швейцарско фондю се завръща - по-леко, по-фино и поднесено така, че да изглежда модерно и подходящо за споделяне. В менюто присъства и фондю от бял шоколад с цитрусови нотки - деално за зимни вечери, които завършват с нещо сладко.



Седмичната програма отразява идентичността на мястото: немски понеделник с избрани специалитети, български вторник с локални рецепти и сезонни продукти и барбекюq сряда с меса, морски дарове и зеленчуци.

Тези три насоки определят и зимното меню - повече бульони, печени зеленчуци, деликатни сосове и ястия, които носят уют, но без излишна тежест.

Kilim Fine Dining Restaurant , Sky Bonsai Bar и A Priori
са в София в Crown Plaza
бул. Александър Малинов 111

Share Tweet Pin it Share

Реклама »