С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Кой и какво ни готви

Бакхус
20 Март 2017, 12:20
Share Tweet Pin it Share
    Симеон Николов завършва Софийската професионална гимназия по туризъм, където се запознава с Антонио Иванов и Юлия Панджерова, които запалват страстта към кулинарията в него. През 2016 година заедно с тях участва на Европейските квалификации на Bocuse d'Or в Будапеща, а през 2015 година печели Националната кулинарна купа за "Най-добър млад готвач" на България. Професионалното си развитие започва още като ученик при Ивайло Петков в ресторант Lazy, а след завършването си работи и с Димо Димов в Cult Gourmet Catering. В началото на март месец се връща от специализация в Лондон, където работи в японския ресторант Roca Restaurant Mayfair, Лондон, за да продължи обучението си в HRC Culinary Academy.Ментор на Симеон Николов ще бъде шеф Анри Доно - главен шеф-инструктор на Кулинарна академия HRC от началото на 2015 г. Възпитаник е на Кулинарния институт в Намюр в родната си Белгия, където усвоява тънкостите на класическата френска кухня. Имал е шанса да работи с 3-звездни Мишленови "генерали" като Ги Савоа (Guy Savoy) и Томас Хенкелман (Thomas Henkelmann), а 25-годишният му кулинарен опит е трупан в Белгия, Франция и САЩ – чудесен микс от класика и модернизъм.На церемонията "Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino" те ще готвят под мотото Носталгия и ще посветят ястието си на обонянието.
6/7 снимки в галерията Симеон Николов завършва Софийската професионална гимназия по туризъм, където се запознава с Антонио Иванов и Юлия Панджерова, които запалват страстта към кулинарията в него. През 2016 година заедно с тях участва на Европейските квалификации на Bocuse d'Or в Будапеща, а през 2015 година печели Националната кулинарна купа за "Най-добър млад готвач" на България. Професионалното си развитие започва още като ученик при Ивайло Петков в ресторант Lazy, а след завършването си работи и с Димо Димов в Cult Gourmet Catering. В началото на март месец се връща от специализация в Лондон, където работи в японския ресторант Roca Restaurant Mayfair, Лондон, за да продължи обучението си в HRC Culinary Academy.

Ментор на Симеон Николов ще бъде шеф Анри Доно - главен шеф-инструктор на Кулинарна академия HRC от началото на 2015 г. Възпитаник е на Кулинарния институт в Намюр в родната си Белгия, където усвоява тънкостите на класическата френска кухня. Имал е шанса да работи с 3-звездни Мишленови "генерали" като Ги Савоа (Guy Savoy) и Томас Хенкелман (Thomas Henkelmann), а 25-годишният му кулинарен опит е трупан в Белгия, Франция и САЩ – чудесен микс от класика и модернизъм.

На церемонията "Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino" те ще готвят под мотото Носталгия и ще посветят ястието си на обонянието.

Реклама »