С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ядеш пеш: ул. "Асен Златаров"

Текст: Марина Караконова, снимки: Илиян Ружин
09 Февруари 2018, 17:13
Share Tweet Pin it Share
  Пресичаме отсреща и влизаме във втория "ХлеБар" (ул. "Оборище" 16). Освен фурна, това е и бистро, и гастро-магазин. Мястото е с неспиращо производство на готвене и печене, и като че ли никога не спи. Благодарение на "ХлеБар" 2 се разкри великолепното помещение на стара печатница, напълно скрита при предишните наематели. В "ХлеБар" се пече и готви през целия ден. Сутрин има бъркани яйца и мекици, за обяд има супи и няколко ястия, има ги и сандвичите, печивата, и естествено - и баниците. Накратко: това е място с ясна концепция, дисциплина и последователност.Но това далеч не е всичко. Местата, изредени до тук, са само в околностите на Докторската градинка. Поне още толкова има в улиците около самата нея. Следва продължение...
13/13 снимки в галерията Пресичаме отсреща и влизаме във втория "ХлеБар" (ул. "Оборище" 16).

Освен фурна, това е и бистро, и гастро-магазин. Мястото е с неспиращо производство на готвене и печене, и като че ли никога не спи. Благодарение на "ХлеБар" 2 се разкри великолепното помещение на стара печатница, напълно скрита при предишните наематели. В "ХлеБар" се пече и готви през целия ден. Сутрин има бъркани яйца и мекици, за обяд има супи и няколко ястия, има ги и сандвичите, печивата, и естествено - и баниците. Накратко: това е място с ясна концепция, дисциплина и последователност.

Но това далеч не е всичко. Местата, изредени до тук, са само в околностите на Докторската градинка. Поне още толкова има в улиците около самата нея. Следва продължение...

Реклама »

2 Коментара
  • Profile preview
    Читател
    13, 37, 12 Февруари 2018, 13:37

    Много хубави и приятни заведения. Снимките са страхотни, както и текстът към тях. Ако имах възможност, бих направил един кулинарен тур из тези места. Тази рубрика придава неповторима романтика на София (която тя си притежава и поначало, както и другите български градове, пък и селата).

    Колкото до цените - вярвам на написаното от колегата по-горе. И все пак в тази част на града има за всеки вкус по нещичко. Фактът, че тези заведения продължават да съществуват под една или друга форма, означава, че там има стабилно потребление на кухнята, която предлагат.

    !
  • Profile preview
    myspam
    12, 01, 10 Февруари 2018, 12:01

    Заведения с големи претенции. Всички са скъпи, някой необосновано. Това че заведението е в този район не е достатъчно за да е във висока ценова категория. В стремежа си за оригиналност и сбъркани стратегии (био, веган и т.н. нови разбирания) някои от тези заведения предлагат пълни боклуци на солидни цени, други пък ти сервират скъпо питие в счупена чаша. Все пак да похваля - Италианеца, Павилиона и Тройката, на тези места си струва. Бакхус чакаме следващата част, но малко повече подробности ако може - храна, цени, чистота, обслужване.

    !

Реклама »