10/12 снимки в галерията
Десерт"Наполеон" от черен шоколад, матча чай, джинджифил, юзу цитрус
Павел Павлов, шеф-сладкар, Норвегия:"Обичам да се вдъхновявам от класически десерти и да ги презентирам пречупени през моя поглед и днешните тенденции в кулинарния свят.
Затова избрах "Милфьой"(на френски: Mille-feuille), в България и други страни е по-познат като "Наполеон" - многопластов десерт.
В далечната 1651 година този десерт е създаден от французина Пиер Де Ла Варен.
Днес ви представям една по-различна презентация с вкусове от Азия и един продукт любим на всички нас - шоколадът.
Хрупкавата част от "Наполеонът" е направена от черен шоколад и хрупкави палачинки, която гарнираме с тънки листа черен шоколад и кремю от матча, джинджифил и свежеста на юзу. Поднесено с топка от бадемово парфе потопено в карамелизиран бял шоколад с карамелизирани бадеми."
22, 16, 06 Април 2018, 22:16
Хляб с активен въглен - с антидота си идва.
+4