С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Бакхус Вечери: Сирийска кухня

Снимки: Драгомир Ушев
31 Октомври 2018, 17:20
Share Tweet Pin it Share
    Вечерта завърши подобаващо сладко, с каквото са и известни страните от Близкия Изток. Десертът - Халауа велжебен представляваше халва с моцарела, пълнеж от маскарпоне и розов сироп, овкусени с розова вода и шамфъстък.Направата на този прекрасно лек и вкусен десерт е доста трудна, както обясни и Хриси Тахле, защото тестото от грис и моцарела трябва да се бърка на ръка докато ври на точната температура и докато се получи хомогенна смес. Сед това още горещо се разточва, нарязва и пълни с маскарпонето и розовата вода, за да могат те да се разтопят и да се получи пухкавината на пълнежа.
15/17 снимки в галерията Вечерта завърши подобаващо сладко, с каквото са и известни страните от Близкия Изток. Десертът - Халауа велжебен представляваше халва с моцарела, пълнеж от маскарпоне и розов сироп, овкусени с розова вода и шамфъстък.

Направата на този прекрасно лек и вкусен десерт е доста трудна, както обясни и Хриси Тахле, защото тестото от грис и моцарела трябва да се бърка на ръка докато ври на точната температура и докато се получи хомогенна смес. Сед това още горещо се разточва, нарязва и пълни с маскарпонето и розовата вода, за да могат те да се разтопят и да се получи пухкавината на пълнежа.

Реклама »

Ключови думи:  Бакхус, вечеря