Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Платена публикация

Domaine Bessa Valley отбеляза празника на виното Трифон Зарезан

Domaine Bessa Valley
14 Февруари 2017, 13:44
Share Tweet Pin it Share

На 14.02.2017 г. Domaine Bessa Valley отбеляза празника на лозарите и винарите – Трифон Зарезан. Пазителят на виното и символ на добрата реколта беше почетен с традиционна церемония по зарязване на лозата и тържествен водосвет за здраве, плодородие и берекет.

"Изминалата година беше изключително успешна за Domaine Bessa Valley. Реализирахме 10% ръст в продажбите на вътрешния пазар и 35% увеличение на износа в Китай, Япония и САЩ. Щастливи сме, че през 2016 г. засадихме първите масиви с бели сортове и съвсем скоро ще произведем бели вина. Пожелаваме си 2017 г. да бъде още по-благодатна", каза Ивайло Антонов – управител на Domaine Bessa Valley.

Специален гост на събитието беше Гинче Караминова – областен управител на Пазарджик, която пожела на Domaine Bessa Valley здраве и успехи през 2017 г.

В рамките на събитието беше представена най-новата реколта вино на избата - Enira Selection Neipperg 2011. To излиза за първи път на българския пазар и е купаж между 82% Merlot, 12% Syrah, 4% Petit Verdot и 2% Cabernet Sauvignon. Тайната на качеството му се крие в съзряването в специални френски дъбови бъчви в продължение на една година. Enira Selection Neipperg 2011 се характеризира с наситен гранатов цвят и интензивни и трайни аромати на сушени плодове, череша, ядки и ванилия.

На събитието присъстваха и представители на винената индустрия, местната власт и медиите, които се включиха в ритуала по зарязване на лозата и разгледаха винарната. Събитието завърши с дегустация на вината Enira в приятната атмосфера на избата.

  • снимка: Domaine Bessa ValleyПовече за Domaine Bessa Valley

Лозовите масиви на Domaine Bessa Valley заемат 1500 дка и са разположени на склон с южно изложение. Избата и двете ферментационни сгради за винифициране на грозде са разположени в подножието на лозовия масив и заемат площ от 42 дка. Сред уникалните преимущества на Domaine Bessa Valley са резервоарите за ферментация – те са изработени от бетон, което осигурява по-добра обмяна, стабилност и баланс на червеното вино. След изтичането на периода на ферментация, виното отлежава във френски дъбови бъчви тип "барик". Избата на Domaine Bessa Valley е с площ 3355 кв. м. и е вградена в скала, което осигурява естествена изолация и поддържа постоянна ниска температура. Domaine Bessa Valley е с капацитет на преработка 1000 тона грозде и производство на 1 милион бутилки вино. Всяка бутилка вино, произведена в Долината на бесите, е създадена по класическа френска технология от ръчно подбрано грозде от слънчевите хълмове в подножието на Родопите.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »