С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

ОТ БРОЯ: 100 години в туптящото сърце на Пловдив

Съдържание от ATLAS House
06 Април 2023, 13:05
Share Tweet Pin it Share

Този материал е част от пролетния брой на списание "Баккус", който ще може да поръчате онлайн от 13 април с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, както и самостоятелно в Elephant Bookstore, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments

Винаги са били запленяващи сградите с богата история - те сякаш улавят колективната памет на обществото ни и ни карат да си представяме онова, което не сме имали възможност да преживеем или видим с очите си. Трябва само да прекрачим прага на ATLAS House в сърцето на Пловдив, срещу фонтана с пеликаните, "копчетата" и общината, за да придобием това усещане. Емблематичната синя къща със статуя на покрива на гръцкия титан Атлас е паметник на културата и е една от най-ярките сгради от епохата арт деко - построена е през 1923 г. и е реставрирана от пловдивската фамилия Садъчеви през 2015 г.
Сградата помещава класическия едноименен ресторант на два етажа и градина, луксозни стаи и студия за гости ATLAS House Luxury Suites, както и новооткрития вино бар с дегустации и тапаси Cork & Fork.

Комфорт и изкуство с панорама към тепетата
Атмосферата на стария Пловдив тук ви обгръща със запазената архитектура, високи шестметрови тавани с орнаменти и фигури. Гости на града и туристи от страната и чужбина се настаняват в комфортните стаи за гости, покрити с топъл мокет, уютно обзавеждане и много картини на чешкия художник Алфонс Муха. Тишината на главната улица, далеч от автомобилния трафик, панорамата към тепетата, залезът над Пловдив, който може да наблюдавате от балкона на апартамента на последния етаж, красивия фонтан с пеликани през лятото или градската елха през зимата, може да се усетят и видят единствено от панорамните студия на ATLAS House Luxury Suites.



Менюто - от брънч до вечерта
След комфортни и тихи часове в хотелската част може да се насладите на вкусна вечеря в прохладната градина на ресторант "Атлас", която се намира на самата главна улица на Пловдив, а след това да се разходите по най-дългата пешеходна улица на Европа (2 километра).
Ресторантът предлага богато международно меню, като е застъпена в голяма степен и българската традиционна кухня, представена по модерен начин. Заведението е разположено на два етажа, които носят в себе си различна атмосфера. Първият е с дълъг английски бар със светещ оникс, на който може да откриете над 100 вида уиски, джин, водка и много други висококачествени алкохолни напитки. Барманите с ентусиазъм ще ви приготвят любим коктейл. Освен вкусна храна, приготвена от някои от най-добрите шеф-готвачи в Пловдив, може да попитате и за подходящо вино от селекцията с над 200 етикета. Автентична тухлена стена, която представлява самият зид на 100-годишната сграда, е внедрена в интериора.
На втория етаж ще откриете бялата зала, която може да събере около 70 души за частно или корпоративно мероприятие. Чести гости са големи международни фирми, които правят своите обучения, партита и семинари. Всяка събота вечер има жива музика.
Що се отнася до брънчовете, тематични или класически менюта има всяка събота и неделя от 11:00 до 15:00 часа на цена 17.99 лв. Пролетта идва с много нови предложения и ново меню.



Винен бар за идеалния завършек
Тази пролет откри и новото място за любителите на виното - Cork & Fork. Специално място в менюто имат етикетите от района на Тракия, представен чрез 25 изби в околността на Пловдив, а за него пред гостите разказва енолог. Виното е съчетано с вкусни тапаси, подбрани български сирена и мезета от региона. Дегустациите на вино ще се предлагат на пакети от 15, 25 и 40 лв. за човек в зависимост от класовете вино.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »