С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

ОТ БРОЯ: Част от насладата на виното

Съдържание за Михалково
18 Юли 2023, 12:03
Share Tweet Pin it Share

Този материал е част от летния брой на списание "Бакхус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli.

Изворната вода на "Михалково" е добра комбинация за червените вина и помага да се възприемат техните богати аромати и вкусови нюанси, защото неутрализира вкусовите рецептори и подготвя небцето за насладата от божествената напитка.

При консумацията на вино водата, която го придружава, трябва да е с възможно най-малко вкус и ниско минерално съдържание. Такава е изворната "Михалково": тя е с много слаба минерализация, pH 7,6, бистра, с чист и неутрален аромат и ниско съдържание на сол. Извира в подножието на връх Модър на 1800 м надморска височина, в екологично чистия регион на Западните Родопи.

Водният сомелиер и управител на Международния съюз на водните сомелиери д-р Петер Шроп и екипът му от Дьоменс Академия Мюнхен направиха сензорен анализ и определиха подходящото съчетание на изворната вода "Михалково" със съответните видове вина и храни.

Изворна вода "Михалково" запазва вкуса и уникалния характер на младите плодови червени вина и тези с по-високо съдържание на танин и засилва вкусовите характеристики на виното като структура, плътност, баланс и киселинност.

Поради неутралния си вкус изворната вода се съчетава идеално с по-леки, слабо подправени ястия. Салатите, морските дарове, както и домашните птици и леки меса запазват деликатния си аромат.
"Михалково" е част от насладата от виното, тя е необходима за поддържане на водния баланс и предотвратява дехидратацията при консумацията на вино, която е основната причина за махмурлука след употреба на напитката.

www.mihalkovo.com

Share Tweet Pin it Share

Реклама »