С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

ОТ БРОЯ: Безкраен жест за сетивата

Съдържание от Seewines
18 Декември 2023, 10:20
Share Tweet Pin it Share

Този текст е част от зимния брой на списание "Бакхус", който може да поръчате онлайн след 22.12. с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Mahala Bookstore.

Безкомпромисен подбор от превъзходни български и вносни вина: с това са разпознаваеми Seewines. Съвсем в естествения ред на нещата е бутилката да бъде съчетана с подходяща храна, затова вече и в сайта на вносителя са подредени отлични гурме продукти от най-висок клас, подбрани в специални комбинации.
Става дума за абсолютни класики: шампанско с патешки терин или пищно и минерално греко ди туфо от Кампания с маслени бисквити с карамел и солено масло. Бургундски пино ноар със сатенено гладко сирене бри пък е сред най-предпочитаните двойки.

Предложенията в гурме секцията са над 200,

но за да е лесно Seewines, посочват няколко класически съчетания, изпитани и проверени във времето.
Ако изберете рибен или морски деликатес, можете спокойно да се насочите към пенливата секция: шампанско, кава и креман. Отлична комбинация също би било с бяло елегантно вино от млада реколта. Проверени варианти са шардонета без дъб, Шабли и свеж совиньон блан, минералните бели на Австрия, български бели. Препоръката е да съчетаете и с някои от крекерите и гризините, допринасящи с хрупкаво удоволствие.




Ако пък искате да впечатлите с избор на класическо сирене като бри или камамбер, отивате в секцията, посветена на краля на червените сортове - пино ноар, а ако предпочитате да се насочите към местните ни производители, то интересна алтернатива биха били етикетите от сорта широка мелнишка лоза.
Сред сирената има едно, което е с ранга на истински крал, и това безспорно е рокфор. Синьото сирене от централната част на Франция е еталон за всички останали в тази категория, но интензивният му характер го прави трудно за съчетание с вина. Една от най-великите гурме комбинации обаче е с благородно сладко вино. Класиката е с най-познатата десертна апелация от региона на Бордо - Сотерн, но може да опитате и достъпните български версии от иначе френския сорт пти мансан.

Всички тези гурмански удоволствия са достъпни с доставка в рамките на 24 часа за София и чрез партньори в цялата страна до два работни дни.

Повече на www.seewines.com

Share Tweet Pin it Share

Реклама »