С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Pavarotti

София
ул. “Вискяр планина” 8
02 862 6598, 0887 735 448
Share Tweet Pin it Share Коментари
Май 2009г.
Този семеен италиански ресторант, съществуващ от около четири месеца, е странно място. Съпругата на италианския собственик (българка) завързва разговор с посетителите на български и ги приема като у дома си. Сервитьорката обаче приема поръчки само на английски. Собственикът италианец пък общува предимно на родния си език и няма поведение на ресторантьор. Някои от пастите като класическа лазаня с рагу или талятели с манатарки, макар и съвсем леко побългарени, са доста вкусни. Но богатото ястие от пресни морски дарове и риба върху канапе, наречено zuppa di pesce, за което е всеизвестно, че не е супа, тук се интерпретира като "рибена чорба". В това не би имало нищо чак толкова лошо, ако супата не представляваше напълно безвкусен редичък бульон Knorr с тук-таме плуващи парченца недоварен октопод и миди от замразено пакетче. И никой сериозен италиански кулинар към соса от скариди и тиквички не би се объркал да ви донесе талятели вместо лингуини. За италианците тези подробности са от жизнено значение.

Качество на храната: някои типични ястия са приготвени чудесно, други - лошо
Меню: стегнато, но с доста грешки на български език
Винена листа: съвсем ограничен брой скъпи италиански вина и наливно българско с неизвестен произход
Обслужване: приветливо и точно, ако попаднете на управителката; сервитьорката, въпреки че е мила и любезна, не говори дума български
Интериор: непринуден, фамилна атмосфера, салонче за непушачи отпред и малко по-голяма зала навътре, където е по-уютно
Достъпност: вечерно време в кв. "Лозенец" може да се паркира спокойно; ресторантът е на 150 м от трамвайната спирка на "Кръста"
Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »