Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Ресторанти

Blacksearama

Балчик
голф комплекс Blacksearama
0884 058 666
Share Tweet Pin it Share Коментари
Октомври 2009г.
Замислен като клубно заведение на голф-игрището, този ресторант е кулинарно най-амбициозното място на север от Балчик. Отбивката на пътя е ясно означена и води към старателно озеленено шосе, над което се веят знамената на България и Европейския съюз. Минаваш през охраняван портал и караш известно време по пътя към игрището, преди да видиш ресторанта от лявата си страна.

Blacksearama е луксозно удоволствие. Дори само видът на каменната вила с дървени подове, басейн тип „инфинити“ и гледка към морето действа разхлаждащо. Окосена трева, тишина и добре изстудено вино върху бели покривки,  Blacksearama бързо показва позитивите на своята претенциозност. Кухнята може да се нарече авторска, оформена е интересно, вкусна е, и съдържа любопитни предложения (например талятели с водка, сьомга и кейпърс, пъдпъдък в бекон и пармезан, пресни билки и пюре от картофи).

Добрите стари български класики са подложени на преобразяване - например пържените тиквички в сос от кисело мляко, чесън и копър тук са „тиквички в темпура с млечен винегрет“. Рибената супа e бистра, с лимонова трева, джинджифил и картофи (макар и вкусовете на Азия всъщност да бяха едва доловими).

Ако мястото изобщо има някакъв недостатък, това е малко странният език, на който е написано менюто (бееф бургер, пу???ширано яйце, или гретенирано козе сирене, например). Плюсовете, които компенсират обаче, са несъизмеримо по-съществени: от факта, че зеленчуците са произведени в екологичните градини на имението, до най-луксозната и разпускаща ресторантска тоалетна в радиус сигурно от стотици километри. Освен това тук човек може и да закуси царски - нещо, което не е сред силните страни на България. Единият вариант е закуска виталити от пресни плодове и фреш. Другите - яйца по бенедиктински, брускета по тоскански и закуска от козе сирене, мармалад от круши и сусамена бисквита.

юли 2009

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »