С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Lazy

София
кв. Симеоново, ул. 197 №25 (комплекс "Витоша парк")
0882 30 50 60
www.lazy.bg
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юни 2011г.
Lazy life&food е трудно за определяне място. От една страна името на заведението насъчва към лежерност. От друга обаче отдалеченото му и нелеко за намиране местоположение не предполага случайни посещения. Вътре интериорът е ненатрапчив, но скъп - дизайнерски огледала и кожи в позлатени рамки по стените, кожени дивани и бар и камина като допълнение. Отвън има приятен навес с маси, с поддържана морава с кипариси отпред. Отвъд тях обаче се простират унили блокове и пустош.

Двойственост присъства и в съвсем не евтиното меню. То явно съдържа авторски елементи ("авторът" в случая е шеф-готвачът Ивайло Петков, в миналото част от екипа на Chef's), но в него има раздел с пици. В интерес на истината, опитаната от нас пица с бри, маслини и артишок се оказа приятна, макар и соленичка на вкус. Основните ястия са малко на брой, но са достатъчно разнообразни. Филето от костур беше нежно и приятно допълнено от лимонови корички и сезонни зелени зеленчуци. Заедно с това капучиното накрая беше неудачно, но на цена от 5 лв.

Винена листа няма. Вместо нея има "винена стена" - четири полици с подредени на тях около шеисетина вина, всяко едно от които е с табелка с цена. Преобладаващият клас е среден към висок, и българско присъствие почти няма. Обслужването е добро, без прекомерно старание. Сред сервитьорите често се появява и Ивайло Петков.

май 2011


Качество на храната: добро, на моменти повече от други

Меню: особено съчетание между европейска кухня с авторски елементи и пици

Винена листа: клоняща към висок клас и нагледна - подредени по рафтове бутилки с цени

Обслужване: любезно и ненатрапчиво

Интериор:
с дизайнерски привкус

Достъпност:
подходът е по-скоро откъм Околовръстното, отколкото откъм Симеоново. Пред заведението има паркинг

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »