С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Pacific

София
бул. "Вапцаров" 16
0887 64 60 06
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юли 2011г.
Pacific е ресторант, поставил си изключително амбициозна задача - да предлага специалитети от шест различни азиатски страни. Идеята е нова за ресторантската ни сцена и заслужава внимание. Неизбежно обаче възниква и въпросът, доколко ястия, приготвяни от един и същи готвач, макар и от азиатски произход, могат да претендират за национална автентичност.

Страните, представени в оформеното като хармоника меню, варират от сравнително добре познати у нас (Китай, Индия и Япония) до почти непознати (Тайланд, Индонезия и Корея). Всъщност, подобно се оказва и процентното им разпределение - китайските предложения преобладават, докато тези от Индонезия и Корея например са само 2-3. Иначе самото меню е разделено на тип ястия, като във всяка секция те са изписани както на български, така и на езика на съответната страна, от която произхождат. Има и няколко специалитета на самия ресторант, отново в азиатски стил.

Храната се приготвя от китайския готвач Фу Лунг, който в миналото е работил в солидния хотел "Шангри Ла", а самото готвене става пред погледите на клиентите, в остъклена кухня. Това обаче не е сред предимствата на Pacific - кухнята някак не излъчва усещане за безупречен ред, а и не помагат детайли като небрежно оставени върху абсорбатора клещи.

За съжаление, самата храна също не отговаря съвсем на очакванията. Поръчаната за начало тайландска салата с манго, лук, кокосови стърготини и пресен кориандър е свежо-сладка, но последвалата я супа том-ка-гай не оставя приятен спомен, основно заради подобните на стериопор пилешки късчета в нея. Индонезийският ориз пък се нуждае от допълнителен сос, за да придобие що-годе приличен вкус. Китайските телешки пелмени на пара, подадени в подобаващ дървен съд, са нежни, макар и леко сурови на места.

Все пак има и плюсове - цените тук са умерени, обслужването е изключително приветливо, а интериорът - приятен (същото не може да се каже за музикалния фон). Винената листа предлага достатъчен избор, при това дори и за вино на чаша -  вариантите са над 15.

февруари 2011 г.


Качество на храната: променливо

Меню: специалитети на шест азиатски кухни

Винена листа: добра селекция от Стар и Нов свят, има добир избор от вина на чаша

Обслужване: любезно и ненатрапчиво

Интериор: ненатправчив

Достъпност
: стига се с кола, пред ресторанта може да се паркира

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »