С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Fish house

Пловдив
бул. „Марица” 85
032 960 244, 0887 773 474
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юли 2011г.
Идеята за рибен ресторант над хладните води на Марица е много сполучлива, особено в съчетание с декор в стила на френския Прованс. Интериорът сякаш идва от лавандуловите полета на Южна Франция – типичен виолетов цвят за стените и аксесоарите, контрастиращ с изкуствено състарените бели мебели. Кошници с лавандула посрещат на вратата и въвеждат в интимния уют, подсилен от простички, но ефектни бюфети.

Мястото е отдавна познато на пловдивчани – тук от години работеше ресторант „Джъмп“. Сега той е с изцяло нова концепция, кухня и име.

Менюто, в нежно синьо, подсилва усещането за море и събужда апетит за риба. В раздела за салати традиционните са допълнени от мидена, както и от маринован сафрид. Има и рибена чорба, а също и тибетска картофена кремсупа със свежи зеленчуци и крутони.

Зеленчуковите кюфтенца с нахутено брашно, чушка, краставица, магданоз, тиквичка и сирене, бяха вкусни. Установихме, че готвачът обича да експериментира с пиперки и ги предлага пълнени с бекон, сирене, кашкавал и чесън, запечени на скара или пък пържени с оцет и чесън.

Сред основните ястия се открояват мидите по фламандски с доматена салца и чесън, както и вариантът „Сен Тропе“ – задушени цели миди със зехтин, лук и бяло вино. Рибите са 21 вида, като някои от тях могат да се приготвят пържени или на скара. Предпочитани са сомът, щуката, рибата клавос, гаврос, ангелската риба и калмарите. Към тях вървят сосовете скордаля (чеснов) и лимонено-зехтиненият.

Винената листа е стегната - преобладават белите вина на български изби. Наливното е на Шато „Копса“ и се предлага в канички от 0,5 и 1 литър. Има четири вида розе, толкова са и пенливите вина.

Приличната кухня и приятният интериор донякъде компенсират слабия сервиз. Въоръжете се с търпение – ние чакахме над 30 минути, за да ни вземат поръчката, малко повече отне сервирането на блюдата. Може да се окаже, че поръчаната от вас риба в момента не е доставена или пък, докато се наслаждавате на храната – да ви преместят на друга маса заради група. От друга страна, няма друг рибен ресторант с тераса към Марица!

юни 2011 г.


 

Качество на храната: прилично приготвена, пресни продукти

Меню: рибно, европейска кухня

Винена листа: стегната

Обслужване: бавно, не екипно

Интериор: модерен, успокояващ

Достъпност: заведението има изход към бул. “Марица”, има паркинг, където в пикови часове не е лесно да се намерят места.


Share Tweet Pin it Share Коментари

Най-четени статии // за Септември

Реклама »