С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Сидония - Lord of the Chefs

София
ул. "Христо Белчев" 29Б
тел. 0893 688 884
Share Tweet Pin it Share Коментари
Октомври 2011г.
Този ресторант надали се нуждае от специално представяне - появата му е пряк резултат от първото за България кулинарно тв-състезание, а името му съвпада с това на победителката. Атмосферата тук е приятна, въпреки леката коридорообразност на помещението - маси със свещи и капандури над тях, лампи в малки ковани клетки, шоколадово-кафяви тонове.
Менюто за деня, както и основното меню, всяко от които е с по 10-15 ястия, са амбициозни. Тук щедро присъстват продукти като трюфели, черен хайвер, пъдпъдъци и подбрано телешко, както и стремеж към авторски почерк. Интересно-звучащата крем-супа с къри и круши напълно оправда очакванията, зелената салата "Луксор" обаче беше наводнена с не съвсем благ "меден Дижон", който така и не успя да придаде сочност на присъстващите тук неовкусени крутони. По-нататък нещата не се подобриха кой знае колко. Пастата с кюфтенца от дневното меню не се отличаваше с нищо, освен с факта, че в кюфтенцата имаше ориз. А интригуващото "трио Равиола" наистина се състоеше от три равиоли - ръчно направени под формата на пирамидки от тестени дискчета с различни плънки - прилично заешко, скариди с лек дъх и не много ясен млечно-шунков сос - и трите покрити с облачета от пяна (в единия случай от белтъци). Към по-положителните страни на ресторанта принадлежи обслужването, което е крайно учтиво, както и винената листа, съдържаща приятна, макар и не много подредена селекция вина от Стар и Нов свят.

септември 2011 г.


Качество на храната:
на моменти по-добро от други
Меню: европейска кухня с авторски привкус
Винена листа: хубав избор
Обслужване: учтиво
Интериор: приятен, за съжаление снабден с телевизор
Цени: вечеря за двама без виното е от 50 лв нагоре
Деца: :(

Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »