Наследник на ресторанта-легенда "33 стола", който се намирашe на същото място, "33 гастронавта" е едно от новите столични бистра, които се отличават с интересно, модерно, градско меню. И прохладна градина.
В "33 гастронавта" интериорът е приятен, без да прави особено впечатление. Винената листа е прилична, също без да впечатлява, като цените са умерени. Това, което привлича клинтите тук е храната – креативни предложения в крак със световните тенденции, подбрани продукти, добре приготвени ястия, очевидно от опитен шеф-готвач. Сред забележимите предложения са салатата с домати кьопоолу, коприва и печени орехи, запеченото сирене халуми с печени чушки, хумус с авокадо, петле на тиган, рибите, чоризото, запечено на тиган с хапки чабата и любимите на всички бъргъри. Проблемът е, че ако искате да опитате всичко това, ще трябва да чакате. Обслужването е бавно, особено в пиковите часове за обяд и вечеря. Недостатъчният брой сервитьори (а може би и екипът в кухнята) просто не смогват, особено през лятото, когато и всички места в градината и на тротоара са заети.
2015 г.
Храна и напитки: 4 от 5
Обслужване: 2 от 5
Интериор: 3 от 5
Локация и достъпност: 5 от 5
Ценова категория: до 60 лв.
Общ рейтинг: 3 от 5
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит • Foton.bg
IT: IDG.BG • Computerworld • PC World • CIO • Networkworld
На английски: KQuarterly